Ekstra Bladet

Jeg laeser ikke hans bøger

JUSSI OM KONKURRENT: Den danske krimiforfa­tter vil ikke påvirkes, og derfor laeser han ikke konkurrent­en Jo Nesbøs bøger

- NICK STURM nick@eb.dk

Jussi Adler-Olsen har igen og igen ligget i toppen af bøgernes bedst-saelger-lister. Senest med ’Selfies’, der stadig befinder sig i denne uges top-tre hos både Arnold Busck og Bog & Idé i kategorien ’Krimi’.

Man kunne derfor også tro, at det efterhånde­n er blevet til en vanesag for den danske krimiforfa­tter at skrive endnu en mega-saellert, men naturligvi­s kraever det mere, end hvad der ses med det blotte øje.

Konkurrent­er

Over for VG, den norske pendant til Ekstra Bladet, lukker Jussi Adler-Olsen op for en altafgøren­de detalje i sin ambition om at skrive så gode vaerker som muligt – han laeser ikke sin konkurrent­s bøger.

– Jeg har aldrig mødt Jo (Jo Nesbø, norsk krimiforfa­tter, red.), og jeg har ikke laest nogen af hans bøger.

Jeg vil ikke påvirkes på nogen måde. Vi er jo også konkurrent­er, siger Jussi Adler-Olsen til VG.

Skal laese alt af Nesbø

En ting kan udelukkes. Det er ikke, fordi Jussi Adler-Olsen ikke er betaget af sin norske ’kammerat’, at han undgår at laese hans bøger.

– Jeg venter, til jeg bliver pensionist. Da skal jeg laese alt af Nesbø, fortaeller Jussi Adler-Olsen til VG.

Men det kan der muligvis vaere et stykke tid til. Vaerdien i Jussis selskab Adlerolsen.Dep Jussi Adler-Olsen har ikke laest nogen af konkurrent­en Jo Nesbøs bøger.

ApS har vaeret stødt stigende, siden han begyndte at skrive om Afdeling Q og Carl Mørck i slutnignen af 00’erne. I 2009 var vaerdien

omkring en million kroner i selskabet. Seks år senere er den steget til 85 millioner kroner.

 ??  ??
 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ??
FOTO: LINDA JOHANSEN
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark