Ekstra Bladet

Mulig snestorm på vej

- ANN SOFIE JUUL JENSEN asj@eb.dk

Du skal både finde regnfrakke­n og vinterfrak­ken frem, når torsdag naermer sig. Et lavtryk passerer nemlig landet torsdag aften, og det bliver en sand vejrgyser, så det er om at vaere forberedt på lidt af hvert.

Lavtrykket vil uanset hvad have kraftigt blaesevejr med sig. DMI lover vindstød af stormstyrk­e over det meste af landet, men det er endnu uvist, om blaesevejr­et også gemmer på lidt sne. Det fortaeller Trine Pedersen, vagtchef ved DMI.

– Det er sådan en, der rigtig kommer til at holde os hen i spaending, siger hun, da Ekstra Bladet spørger om lavtrykket vil sende en snestorm over landet.

Halvkedeli­g uge

Meldingern­e lød ellers på, at lavtrykket ville komme til Danmark fredag, men det kraftige blaesevejr lader altså til at bevaege sig en del hurtigere end først antaget.

Naeste uge bliver altså en blaesende affaere, når flere dage i løbet af ugen byder på kuling og vindstød, der kan blaese dig af cyklen.

– Mandag aften bliver det blaesende med mulighed for

vindstød af stormstyrk­e i det nordvestli­ge Jylland, mens det onsdag vil gaelde det meste af landet, siger Trine Pedersen.

Hun fortaeller også, at ugen starter halvkedeli­gt med en grå mandag, mens tirsdag bliver lidt bedre, dog stadig grålig.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Vi holder vejret og venter. Snestorm eller bare regn og storm.
FOTO: PER RASMUSSEN Vi holder vejret og venter. Snestorm eller bare regn og storm.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark