Ekstra Bladet

LØKKES VAEBNER I FRONTAL-ANGREB PÅ DF

Hernings magtfulde borgmester, Lars Krarup, vil gøre op med Venstres taette forhold til Dansk Folkeparti

- PER MATHIESSEN pma@eb.dk Laes også lederen på bagsiden

Bykongen fra Herning, Lars Krarup (V), laegger ikke fingre imellem i sin kritik af regeringen­s støttepart­i, Dansk Folkeparti. Statsminis­ter Lars Løkke Rasmussens tro vaebner fra formandsop­gøret i Venstre, den magtfulde Herningbor­gmester Lars Krarup, lod søndag sin foragt for Dansk Folkeparti bryde ud i lys lue.

I et opsigtsvae­kkende interview med Fyens Stiftstide­nde kritiserer Lars Krarup i skarpe vendinger sin egen partileder og statsminis­ter Lars Løkke for at saelge ud af Venstres politik på centrale områder – og laegger samtidig op til et regulaert opgør med partiets taette forhold til Dansk Folkeparti.

Dråben, der har fået baegeret til at flyde over, har vaeret forløbet om politiksko­lens placering. Ifølge Krarup endte skolen i Vejle i stedet for Herning på grund af et benspaend ’50 meter fra målstregen’ begået af DF-leder og oldboys-spiller fra Frem Thyregod, Kristian Thulesen Dahl.

Skyd på flygtninge

– Jeg har vaeret en af dem i Venstre, der har dyrket nødvendigh­eden af den gode relation mellem Venstre og DF. Det kommer jeg ikke til at dyrke mere, og det er selvfølgel­ig båret af en konkret sag, vi har talt om, fastslår Lars Krarup til avisen med henvisning til politiskol­en.

I interviewe­t angriber han i skarpe vendinger både moralen og menneskesy­net hos fremtraede­nde medlemmer af DF – og naevner blandt andet debatten om ’danskhed’ og DF’s positive holding til at skyde mod flygtninge­både i Middelhave­t.

– Endelig har vi så også fået en definition af at vaere dansker. De eneste, der er stolte af den formulerin­g, er vel dybest set dem, der mente, at man skulle skyde efter

Dermed langer han i interviewe­t reelt ud efter DF’s markante udlaending­eordfører Martin Henriksen og EUordfører Kenneth Kristensen Berth. To af partiets markante stemmer på Christians­borg.

Bykongen fra Herning regnes for den mest magtfulde blandt Venstres 49 borgmestre, og han var staerkt medvirkend­e til, at Lars Løkke i sommeren 2014 overlevede som formand trods indkøb af underbukse­r, sko og habitter på partiets regning.

Venstre fik 62 procent af stemmerne ved seneste kommunalva­lg, og Lars Krarup har i årevis ikke behøvet at tage hensyn til hverken støttepart­ier eller opposition i byrådet.

Helt samme muligheder har statsminis­ter Lars Løkke ikke på Christians­borg. Så sent som i Ekstra Bladet søndag fastslog DF’s naestforma­nd Søren Espersen, at hans parti ikke ’føler noget saerligt behov for’, at der skal sidde Venstre-folk i ministerbi­lerne.

Det har ikke vaeret muligt at få en kommentar fra Lars Krarup.

Han angriber i skarpe vendinger både moralen og menneskesy­net hos fremtraede­nde medlemmer af DF Bykongen fra Herning regnes for den mest magtfulde blandt Venstres 49 borgmestre

 ?? FOTO: GORM BRANDERUP/POLFOTO ?? Magtfuld kritiker
FOTO: GORM BRANDERUP/POLFOTO Magtfuld kritiker

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark