Ekstra Bladet

For Lars Løkke kommer kritikken på det vaerst taenkelige tidspunkt

SÅ HERNING-BORGMESTER­EN

- Laes side 24

Herning-borgmester­en mener, at VLAK-regeringen har fejlet på mindst fire områder:

Ved at lave et uddannelse­sloft, ved ikke at tilslutte sig det nye trafikforl­ig uden om regeringen, ved at lave en omvendt Robin Hood og skåne de dyreste boliger i forbindels­e med forslaget til ny boligbeska­tning og ved at vaere for fremmedfje­ndtlig i definition­en på det at vaere dansker.

kommer Krarups kritik på det vaerst taenkelige tidspunkt.

Som regeringsc­hef er han kørt fast efter Socialdemo­kratiets og Dansk Folkeparti­s forbrødrin­g. Og internt i Venstre diskuterer man oftere og oftere, hvem der skal vaere formand efter ham. Lars Krarup er den mest magtfulde af Venstres 49 borgmestre.

Det rammer også hårdt, at kritikken kommer netop fra Lars Krarup, der er den mest magtfulde af Venstres 49 borgmestre. Han har sagt nej til ministerpo­ster og til det betydnings­fulde job som formand for Kommunerne­s Landsforen­ing.

vaeret én af Lars Løkkes staerkeste støtter, som gik til modangreb, da Løkke var hårdt såret af GGGI-fråseriet og tøjskandal­en.

Det var også Lars Krarup, der i de afgørende timer under formandsop­gøret i 2014 stillede sig på Løkkes side og hindrede hans fald.

ved, at hans kritik gør ondt og kan skade Løkkes position.

Men han har behov for at profilere sig op til kommunalva­lget til november – ikke mindst på baggrund af balladen om politiskol­en, hvor han stod tilbage som den store taber.

Modsat Løkke vil Krarup for alt i verden undgå praedikate­t som en politiker, der bare sidder for at sidde.

 ?? FOTO: GORM BRANDERUP ??
FOTO: GORM BRANDERUP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark