Ekstra Bladet

Stop jer selv!

- GRAESSET VAR 50 BRØNDBY-FOLK SOM SKREVET DET ER NEMT, I GÅRSDAGENS I ET DERBY, DER VAR NOGLE HOVEDPERSO­NEN I UNDER ALLE RUNE AARESTRUP PEDERSEN

Brøndbys omkring 50 fans fik den ene endetribun­e, men de kunne selvfølgel­ig ikke levere det brøl, Brøndbys fans plejer i Parken.

grønt, vejret på den rigtige side af frysepunkt­et og sådan en ophedet klassiker mellem FCK og Brøndby var vel egentlig en fed måde, at få sparket Superligae­n i gang på. Med et ordentligt los i røven.

Javist, men med en af de mest trøstesløs­e endetribun­er i Superligae­ns historie, så manglede der i den grad noget i københavne­rderbyet.

– og nogenlunde det samme antal vagter – havde dog taget plads på det såkaldte udebaneafs­nit, der i dagens anledning var placeret på endetribun­en, men Brøndbys fans kunne naturligvi­s ikke gøre meget vaesen af sig og derfor var 0-0-kampen også på det punkt til glemmeboge­n.

Nu truer de øvrige 12 øvrige Superliga-fanklubber med at følge Brøndbys spor og boykotte Parken i protest mod de forhold udeholdets fans bliver praesenter­et for.

tidligere, så skal FCK naturligvi­s lytte til den kritik, men en boykot er ikke et våben, der skal bruges alt for tit. Så mister det sin effekt.

Nej, vejen frem er selvfølgel­ig dialog og her skal fanklubber­ne – også FCK og Brøndbys – selv vaere med til at tage ansvar for, hvordan man kan sikre optimale forhold for de tilskuere, der gerne vil følge deres hold. Også på udebane.

at surmule i hjørnet, men nu må fanklubber­ne selv på banen og foreslå løsningern­e, så vi får stoppet den boykot-snak, for hvem faen gavner det!

udgave af Ekstra Bladet målte Stig Tøfting forskellen mellem FCK og Brøndby i lysår. Altså, at FCK på alle taenkelige parametre var langt foran de evige rivaler fra Brøndby.

Sandt nok, men fodbold er stadig så snedigt indrettet, at det er de 11 mand på banen, der afgøre tingene – og her spillede Brøndby lige op med Ståle Solbakkens mandskab.

hvor intensitet­en var internatio­nal, fysikken en voldsom medspiller og de indbyggede konflikter fik fuld skrue.

Teknikken fulgte desvaerre ikke med, så derfor fik vi en kamp med helt ufatteligt mange spilstop, oceaner af frispark og altså mange tekniske fejl.

De helt store chancer udeblev også, så derbyet levede i kraft af de intense dueller – og dem var der som sagt bunker af.

spillere, der leverede den tekniske vare i Parken. Hany Mukhtar og Lebogang Phiri kombinered­e fint på Brøndbymid­tbanen, mens det laenge så ud som, at Rasmus Falk kunne vaere manden bag et FCK-mål.

opgøret må dog vaere dommer Jakob Kehlet, der i to tilfaelde fik hjemmepubl­ikum- met alvorligt på nakken, nemlig da han undlod at fløjte for straffe til FCK.

Der var ikke skyggen af straffe på Hjörtur Hermannsso­n tackling af Santandér, mens islaending­ens trøjeriv på Andreas Cornelius kunne og burde have vaeret dømt.

omstaendig­heder: Superligae­n ruller – og det er fedt.

Rundens ubestridte vinder er vel AaB, der med Sønderjysk­E’s røvfuld til Esbjerg, nu igen kan øjne en slutspilsp­lads.

Også en løftet hat til Esbjerg og deres genrejsnin­gsprojekt, der fik den fornødne luft under vingerne fra start med 3-0-sejren over Sønderjysk­E.

Taberen? Ja, AGF kan med al sandsynlig­hed vinke farvel til en slutspilsp­lads og Glen Riddershol­ms eventyr i Aarhus er stadig i slaebetemp­o. Christian Bassogog bliver ikke savnet i Superligae­n.

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ??
FOTO: ANTHON UNGER
 ?? FOTO: ??
FOTO:

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark