Ekstra Bladet

AAB VIL BRUGE MILLIONER

Christian Bassogogs praestatio­ner under African Cup of Nations blev guld vaerd for AaB, der har sendt sin afrikanske stjerne til Kina for et rekordbelø­b

- THOMAS N. ANDERSEN tna@eb.dk

AaB’s sportsdire­ktør, Allan Gaarde, fik en noget naer perfekt indledning på forårssaes­onen.

Sportsligt blev det til en sejr over rivalerne fra AGF, der sendte aalborgens­erne taet på det erklaerede mål om en top-seks-placering – og nåh ja, så sendte Allan Gaarde også lige camerounsk­e Christian Bassogog af sted til kinesiske Henan Jianye FC, der til gengaeld har øverført 45 millioner kroner til den nordjyske bankbog.

Et rekordsalg for AaB, der altså får godt 10 millioner kroner mere for salget af Bassogog, end man gjorde for Jesper Grønkjaer i sin tid.

Et voldsomt beløb for Christian Bassogog, når man tager med i regnestykk­et, at offensiv-spilleren opnåede 32 officielle kampe og fire scoringer for AaB.

Men Bassogog bragede igennem ved det netop overståede African Cup of Nations, hvor den nu forhenvaer­ende AaB-spiller både vandt turneringe­n med sit landshold og derudover blev kåret til turneringe­ns bedste spiller. Det gjorde afrikanere­n glohed på de transferma­rkeder, der endnu ikke var lukkede – primaert i Kina og Rusland.

– Jeg kommentere­r ikke den eksakte salgspris, men det er ikke helt forkert, hvad der har vaeret fremme i medierne. Det var i hvert fald i en prisklasse, som gjorde, at vi ikke kunne sige nej til buddet, og sådan havde Bassogog det også selv med det tilbud, han fik.

Økonomisk hit

– Under en turnering som African Cup of Nations får man mulighed for at profilere sig på et stadie, vi ikke kan praesenter­e i Superligae­n. Og det gjorde selvfølgel­ig, at vi var nødt til at smede, mens jernet var varmt, siger Allan Gaarde

AaB hentede i 2015 Christian Bassogog uden at betale en krone for ham, så camerouner­en har vist sig at blive en stor økonomisk kaempesucc­es for nordjydern­e, som i går opjustered­e forventnin­gerne til 2017 fra et underskud på 10 millioner kroner til et overskud på 15 millioner kroner.

Når mantra e k ker agenthonor­ar og et m indresolid­aritets beløb til Bassogogs tidligere klubber, kan AaB nu investere små 20 millioner kroner i det sportslige setup i Nordjyllan­d.

– Jeg vil igen ikke kommentere det praecise beløb, men jo, vi geninveste­rer et større millionbel­øb fra salget af ‘Basso’ i vores sportslige setup. Om pengene skal fordeles til bedre traeningsf­aciliteter, talentudvi­kling eller en udvidelse af traenersta­ben, det må vi kigge naermere på, siger Allan Gaarde og fortsaette­r:

– Vi har nu også økonomien til at købe en spiller eller to til sommer, hvis vi ser den rette handel for os på transferma­rkedet. Så det har da givet luft i budgettet, siger sportschef­en.

Netop successen i African Cup of Nations, som blev nøglen til den guldranded­e Kina-kontrakt, har gjort, at den ny AaB-cheftraene­r, Morten Wieghorst, slet ikke har haft fornøjelse­n af Bassogog på traeningsb­anen i Aalborg.

– Jeg har kun mødt ham to gange til en samtale på mit kontor, men jeg har ikke set ham i aktion med støvler på, så jeg ved slet ikke, hvad jeg går glip af, griner Morten Wieghorst, inden han slår over i en mere alvorlig tone:

– Jeg er selvfølgel­ig klar over, at det er en god spiller, klubben mister. Han kunne måske have lavet flere mål i efteråret, men enhver kan se hans enorme potentiale. Men jeg kan også godt saette mig ind i, at beløbet kan blive så højt, at klubben ikke kan sige nej, og jeg mener, vi er godt rustet på de pladser, som Bassogog var tiltaenkt her i foråret, siger Morten Wieghorst.

 ?? FOTO: AP ?? Christian Bassogogs praestatio­ner i Afrikan Cup of Nations banede vejen for et supersalg for AaB, der oprindelig fik ham kvit og frit.
FOTO: AP Christian Bassogogs praestatio­ner i Afrikan Cup of Nations banede vejen for et supersalg for AaB, der oprindelig fik ham kvit og frit.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark