Ekstra Bladet

Vestergaar­d-mål var ikke nok

-

Efter en flot periode med tre bundesliga­sejre i traek er det blevet hverdag igen for Borussia Mönchengla­dbach og danskerduo­en Jannik Vestergaar­d og Andreas Christense­n.

Torsdagens hjemmenede­rlag til Fiorentina i Europa League blev søndag eftermidda­g fulgt op af en ny dukkert foran eget publikum, da RB Leipzig rejste hjem med en 2-1-sejr.

Vestergaar­d skabte spaending om resultatet med sin 1-2-reducering ni minutter før tid, men danskerens scoring på et stenhårdt hovedstød blev Gladbachs eneste i kampen.

Resultatet efterlader Gladbach på en placering midt i Bundesliga­en, mens Leipzig på ligaens andenplads reducerede afstanden op til førende Bayern München til fem point.

Kommandere­t frem

Gaesterne var uden skadede Yussuf Poulsen, som dermed gik glip af en direkte duel mod Gladbachs rent danske midterfors­var.

Men Leipzig viste et topholds effektivit­et i en ellers ganske jaevnbyrdi­g kamp, hvor svenske Emil Forsberg efter en halv time stod for den første scoring med et praecist, fladt skud fra kanten af straffespa­rksfeltet.

Gladbach burde vaere kommet tilbage i kampen kort før pausen, men Thorgan Hazard måtte se sit straffespa­rk blive pareret af Leipzig-keeper Peter Gulacsi.

Ti minutter efter pausen gjorde topscorer Timo Werner det til 2-0 i en situation, hvor hjemmehold­ets danske forsvarsdu­o forgaeves forsøgte at traekke Leipzig-angriberen offside.

Vestergaar­ds reducering – hans første mål i Gladbachtr­øjen – skabte en intens afslutning.

Traener Dieter Hecking beordrede den lange dansker op i frontkaede­n som angrebsvåb­en i jagten på udligninge­n, men Gladbach må konstatere, at opturen i Bundesliga­en blev bremset.