Ekstra Bladet

Trump risikerer at blive skidegod

-

Selv om Erik Clausen bliver i dårligt humør af at tale om Donald Trump, var han ikke overrasket, da ejendomsmo­gulen og tv-kendissen i november vandt praesident­valget i USA.

I årevis har den politiske elite både herhjemme og i USA nemlig set stort på livsvilkår­ene for det, Clausen kalder ’jaevne folk’.

– Det er ikke Trump, som har vundet.

Det er middelklas­sen – den selvtilstr­aekkelige, selvfede Clinton-Kennedy-kultur, der har lidt nederlag.

De har vaeret psykologis­k nedladende i deres måde at kommuniker­e med befolkning­en. Så reagerer befolkning­en ikke fornuftigt, men defensivt og stemmer på Trump.

– Så man behøver ikke vaere bange for Trump?

– Man kan godt vaere nervøs for Trump. Men historien viser, at vi skulle vaere lige så nervøse for nogle af de andre amerikansk­e praesident­er. Jeg anser USA for vores venner på grund af historien med emigranter­ne, men man skal kunne kritisere sine venner uden at vaere fjender.

– Er det klogt at latterligg­øre ham?

– Du kan sige, hvad du vil. Men han lever i sin egen verden. Han opfinder sine egne sandheder. Han er jo typisk amerikaner. Han synes, han er den bedste i verden.

– Det, du kan risikere, er, at han udnytter sin klovneroll­e og laver noget, der er skidegodt for arbejderne.

 ??  ??
 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Erik Clausen bladrer igennem stakken af skitser og malerier. Ved siden af filmene er han stadig en aktiv billedkuns­tner.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Erik Clausen bladrer igennem stakken af skitser og malerier. Ved siden af filmene er han stadig en aktiv billedkuns­tner.
 ?? FOTO: JENS DRESLING/POLFOTO ?? Erik Clausen vandt i 1994 en Bodil for årets bedste danske film med ’De frigjorte’.
FOTO: JENS DRESLING/POLFOTO Erik Clausen vandt i 1994 en Bodil for årets bedste danske film med ’De frigjorte’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark