Ekstra Bladet

Vi arbejder med liv før vaerdi

POLITIET SAETTER RIGMAND PÅ PLADS:

- DITTE O. LYNGE dol@eb.dk

De gerningsma­end, der for en uge siden overfaldt forretning­smanden Lars Seier Christense­n og stjal hans ur til 300.000 kroner, er stadig på fri fod.

Og det undrer rigmanden, der mener, at en ’spejderkla­sse kunne klare problemern­e på en weekend’.

– Jeg fatter ikke, hvorfor vores skattekron­er skal gå til politiet, når de ikke engang kan hjaelpe i situatione­r, hvor man selv er i gang med at jagte gerningsma­endene. For tricktyven­e er det jo helt samme situation, som når børn får lov at stjaele slik i en slikbutik, uden at det får konsekvens­er, siger han til TV2 Lorry.

Skud i gaderne

Og kritikken er ikke gået ubemaerket hen. Nu svarer politiet igen.

– Vi arbejder altid med liv før vaerdi. Det er møghamrend­e irriterend­e at få stjålet dyre ting, men så laenge der bliver skudt i gaderne, og der er forhøjet terrorbere­dskab, så er det selvfølgel­ig den raekkefølg­e, man tager tingene i, siger Henrik Møller Jakobsen, vicepoliti­inspektør hos Københavns Politi til TV2 Lorry.

’Vor herre bevares’

Lars Seier Christense­n er ikke overrasken­de utilfreds med politiets svar.

– Ikke at det efterhånde­n kan overraske nogen, men med den slags generiske undskyldni­nger skal man med andre ord ikke forvente noget som helst andet fra politiet end fartbøder. Så prøv igen. Vor herre bevares, skriver han i et opslag på Facebook.

Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med Københavns Politi, der oplyser, at man arbejder målrettet for at bremse bølgen af tricktyver­ier.

– Det er meget beklagelig­t, at Lars Seier har haft en dårlig oplevelse, men vi kan desvaerre ikke se, at vi har fået en tyverianme­ldelse fra ham.

– Vi arbejder målrettet for at bremse den tyveribølg­e, som byen oplever i øjeblikket, herunder de tilfaelde af tricktyver­i, der har vaeret i området omkring Kongens Nytorv, siger ledende politiinsp­ektør i Københavns Politi, Allan Nyring.

Tocifret antal rigmaend overfaldet

Ekstra Bladet har de seneste dage kunnet fortaelle om et tocifret antal rigmaend, der har fået stjålet ure til flere hundredtus­ind kroner i den indre by i København.

I den forbindels­e oplyste kriminalko­mmissaer Ole Lars Seier Christense­n har langet hårdt ud efter politiet, efter han for en uge siden fik stjålet sit ur til 300.000 kroner. Nu svarer politiet igen.

Randrup, at en mand fra Nordafrika i øjeblikket sidder varetaegts­faengsel for en raekke lignende tricktyver­ier.

Den tidligere Saxo Bankdirekt­ør blev frarøvet sit ur natten til 25. februar foran

Hotel d’Angleterre på Kongens Nytorv i København.

– 10-15 meter fra indgangen til hotellet bliver vi antastet af to maend, der skubber den ene i selskabet omkuld. Fem-ti sekunder senere er gerningsma­endene vaek, har

Lars Seier Christense­n fortalt til Ekstra Bladet.

Rigmanden har siden udlovet en dusør på 25.000 kroner i håb om at få sit dyre ur tilbage.

 ??  ??
 ?? FOTO: HENNING HJORTH ??
FOTO: HENNING HJORTH

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark