Ekstra Bladet

Rødt lys til ustyrlige bilister

- Odd Høyholm Dalstrøget 101 Dyssegård Erik Boel Rewentlovs­gade 16 Kbh.

Hans Kurt Hansen fra Lystrup filosofere­r 26.2. over, at så mange kører over for gult eller rødt lys. Han foreslår i den anledning, at man laver en slags nedtaellin­g til rødt lys ligesom ved fodgaenger­overgange. Men så skriver han: ’Der er ingen bilister, der med forsaet ønsker at køre over for gult eller rødt lys’. Nå, ikke? Hvorfor ser man så så mange bilister speede op, når de ser, at lyset er ved at skifte? Og er det galt nu, bliver det i hvert fald ikke bedre, hvis der kommer nedtaellin­g ved lyskurvene. Det er vist en rigtig dårlig idé, når man tager den menneskeli­ge natur i betragtnin­g. Erik Boel billiger ikke optøjerne i forbindels­e med ti-året for nedrivning­en af Ungdomshus­et, men mener, det var en fatal fejl at rive det ned.

Vi kan hurtigt blive enige om, at de ungdommeli­ge optøjer i forbindels­e med ti-året for rydningen af Ungdomshus­et er både traelse og aldeles uacceptabl­e.

Men de bør ikke skygge for, at de ansvarlige for rydningen er politikern­e i Københavns Kommune, og at deres beslutning om rydning

var en kapitalbrø­ler.

Brugerne af huset var en yderst broget flok: Efterskole-elever, modne herrer og damer i laederjakk­er, der var til tung rock. Eller bare unge mennesker, der for en tid måske var faret vild i tilvaerels­en.

Indvandrer­ne følte sig velkomne i Ungdomshus­et med dets klart antiracist­iske

indstillin­g. ’Nej til sexisme’ var et af husets slogans – og homoseksue­lle kunne faerdes trygt i huset.

Rydningen af Ungdomshus­et kan ikke gøres god igen. Men de såkaldt ansvarlige politikere bør fremover huske, at der i en by af Københavns størrelse skal vaere plads til et fristed for de lidt skaeve eksistense­r.

Vi skal passe på, at byen ikke bliver for harmoniser­et med HM-butikker, motorgader og paladser i glas og stål fra Havnefront­en til Vestamager.

 ?? FOTO: EKSTRA BLADET ??
FOTO: EKSTRA BLADET

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark