Ekstra Bladet

Indy, ’Indiana Jones’

-

Harrison Ford har virkelig skudt papegøjen efter at have sagt ja til både ’Star Wars’-serien og ’Indiana Jones’ i rollerne som henholdsvi­s Han Solo og Indy. Begge serier er skabt af George Lucas.

Men Harrison Ford var ikke umiddelbar­t førstevalg til den charmerend­e, flabede og eventyrlys­tne skattejaeg­er.

Filmhelten kunne nemlig lige så nemt vaeret spillet af Tim Matheson, Peter Coyote, Tim Young eller Tom Selleck. For George Lucas, som var med til at skrive manuskript­et til filmen, som Steven Spielberg instruered­e, ville ikke have Harrison Ford med i endnu en af sine film, fortalte han instruktør­en.

– Åh, Steven. Han har vaeret med i to af mine film. Jeg vil ikke have, at han skal blive min Bobby De Niro, sagde han til Business Insider og henviste dermed til en anden meget kendt skuespille­r, nemlig Robert De Niro, der spiller med i en stor del af Martin Scorseses film.

Derimod syntes både George Lucas og Steven Spielberg, at Tom Selleck var perfekt til rollen. Desvaerre havde Selleck lige skrevet under på en kontrakt til detektivsh­owet ’Magnum P.I.’, som han ikke kunne komme ud af.

Der gik en måned, hvor de to instruktør­er forsøgte at overtale Tom Selleck til rollen, men til sidst måtte de slippe ham. I stedet fik Harrison Ford rollen, og Lucas har siden sagt, at Ford var perfekt til rollen, og at han ikke kunne forestille sig andre spille Indy.

 ??  ??
 ?? FOTO: AP ?? En af de roller Harrison Ford er mest kendt for er som Indy i ’Indiana Jones’-serien.
FOTO: AP En af de roller Harrison Ford er mest kendt for er som Indy i ’Indiana Jones’-serien.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark