Ekstra Bladet

Harry Callahan, ’Dirty Harry’

-

Clint Eastwood har vaeret med i et hav af film, men mange vil nok vaere enige i, at en af de bedste var ’Dirty Harry’ fra 1971. Her spiller han strømeren Harry Callahan, der ser stort på ordensmagt­ens gaengse spilleregl­er. Hitfilmen blev fulgt op med en lang raekke film om Dirty Harry, alle med Clint Eastwood i hovedrolle­n.

Men det kunne nemt have vaeret et andet ikon, der siger de berømte ord: ‘You've got to ask yourself one question. Do I feel lucky? Well, do ya, punk?’.

For før Clint Eastwood skrev under på kontrakten til filmen, var flere andre skuespille­re inde over. Frank Sinatra havde faktisk først skrevet under, og der var endda lavet filmplakat­er med hans navn på. Men Sinatra havde braekket håndleddet i en film, han havde indspillet lige før, og det gjorde ham ude af stand til at lave Harry Callahans signaturtr­aek med pistolen. Herefter blev John Wayne tilbudt rollen, men han afslog, fordi han ikke ville have ’Sinatras rester’.

– Jeg fik at vide, da jeg fik manuskript­et, at flere af de andre skuespille­re godt kunne lide det, men havde haft problemer med de politiske elementer i det. Men selv i den alder var jeg ikke bange for det. Jeg syntes, det var en interessan­t detektiv-historie, siger Eastwood, som under indspilnin­gen var i starten af 40’erne, til MTV.

 ?? FOTO: AP ?? En af Clint Eastwoods bedste film var ’Dirty Harry’ fra 1971.
FOTO: AP En af Clint Eastwoods bedste film var ’Dirty Harry’ fra 1971.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark