Ekstra Bladet

. ’F’ for fodbold, faelles fodslag og frokost En ny eliteaftal­e, der overfører mere magt til klubberne, slap igennem DBU’s repraesent­antskabsmø­de uden skrammer – for det var småt med kritik fra talerstole­n

I

- TROELS CHRISTENSE­N

Hvis nogen under DBU’s repraesent­antskabsmø­de har frembandet et lille ord med ’f ’, så var det ikke til at høre.

Til gengaeld blev der brugt rigtig mange f-ord fra talerstole­n. Først og fremmest blev ’fodbold’, naevnt så mange gange som muligt. Men også ’faellesska­b, fremtid, fremdrift og forretning’ kom i brug.

Og klokken 12.41 haevede 136 af de 146 stemmebere­ttigede deres grønne skilte for at markere, at de stemte aendringer­ne til en ny elite-aftale for dansk fodbold hjem. Et enkelt rødt skilt blev bagefter haevet som et enligt symbol på, at det her skam har vaeret en demokratis­k proces.

Det har langtfra alle dog vaeret enige om igennem en proces, hvor kritikerne har beskyldt DBU for endnu en gang at lukke sig om sig selv og på selve den historiske dag forhindre, at de kom til orde på talerstole­n.

Pure afvist

Men i unionen, der gennem et par år har markedsfør­t sig på ny åbenhed og ’good governance’, blev den kritik pure afvist af formand Jesper Møller, da de fleste var gået smilende til frokost.

– Nu står vi her alle sammen i faellesska­b oven på den seneste uges debat. Jeg er glad for, at repraesent­antskabet har bakket op, men også for at vi har vist, at vi kan diskutere og vaere uenige. Det er vigtigt, at vi husker, at der skal vaere plads til det, sagde han, flankeret af breddefolk­ene Bent Clausen fra Jylland og Henrik Ravnild fra København samt divisionsf­oreningens formand Thomas Christense­n.

Den opstilling foran pressen var naeppe tilfaeldig, og de fire fodboldpol­itikere fremhaeved­e da også flere gange, at de jo stod sammen, og at de alle tilhørte et DBU, der ikke var blevet svaekket men tvaertimod forstaerke­t af den nye beslutning.

– Der har tidligere vaeret eksempler på, at man har givet andre end de taleberett­igede adgang til talerstole­n?

– Hvilke eksempler? Jeg ved jo kun, hvad der står i lovene fra 2010, og dem følger vi. Mødets dirigent var fuldstaend­ig glasklar på det punkt, svarede Møller.

Kritikerne har beskyldt DBU for endnu en gang at lukke sig om sig selv og på selve den historiske dag forhindre, at de kom til orde på talerstole­n

lidt op på dem på en dag, der er så vigtig for dansk fodbold?

– Det, der var signalet til os, var, at ’nu stopper I snakken om al den jura, frem til at vi i givet fald skal have noget afklaret med UEFA og FIFA’. Den kamp er fløjtet af. Der ligger en blåstempli­ng fra UEFA og FIFA, så der var ingen, der havde behov for at høre om den slags uoverensst­emmelser. Aftalerne er oversat og sendt til dem, sagde formanden, der efterfølge­nde blev spurgt til sit indtryk af unionens debatkultu­r:

– Jeg er glad for, at vi har fået debat, både i ugen op til, på mødet i aftes og igen i dag. Men vi skal blive bedre til det. Det signalerer vores politiske kommission jo også. Men der er altså ingen, der som os fire kan lide at diskutere, sagde han og hentede nikkende bekraeftel­se hos sine sidemaend.

Skeptiske undervejs

– Mange har vaeret skeptiske undervejs. Det er jo en proces, der har kørt siden sommerferi­en. Vi er jo nødt til at forberede tingene, men så bliver vi beskyldt for at klappe dem af. Hvis vi ikke forbereder dem, så får vi skaeldud over processen.

Både bredde og elite har svaert ved at genkende påstanden om, at de nye aftaler efterlader DBU som en halvtom skal, der står tilbage med få ansvarsomr­åder.

– Det her er et kaempemaes­sigt skridt for dansk fodbold, også i forhold til udviklinge­n ude i Europa. DBU bliver ikke udhulet, men vaesentlig staerkere, fordi man får tid til at diskutere det strategisk­e, det politiske og det internatio­nale. Og så bliver der investeret massivt i talentudvi­klingen, fremførte Thomas Christense­n.

Øget ansvar

Netop han og Divisionsf­oreningen overtager ejerskabet i forhold til både Superligae­n, divisioner­ne og pokalturne­ringen fra DBU, ligesom man overtager kontrollen med kontraktfo­rhold og alle de dejlige penge, som tv-aftalen genererer til klubberne, 350 millioner kroner om året.

De store klubber får samti-

 ??  ?? Demokrati Klokken 12.41 haevede 136 af de 146 stemmebere­ttigede deres grønne skilte for at markere, at de fodbold hjem. Et enkelt rødt skilt blev bagefter haevet som et enligt symbol på, at det her skam h
Demokrati Klokken 12.41 haevede 136 af de 146 stemmebere­ttigede deres grønne skilte for at markere, at de fodbold hjem. Et enkelt rødt skilt blev bagefter haevet som et enligt symbol på, at det her skam h

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark