Ekstra Bladet

Ulykkelige Jim

-

I naesten 25 år var han generalsek­retaer i DBU med stor indsigt i fodboldens nationale og internatio­nale aftaler, og Jim Stjerne Hansen blev da også belønnet med unionens guldnål.

Men adgang til at ytre sig kritisk fra repraesent­antskabets talerstol kunne han ikke få.

– Jeg undrer mig lidt, fordi man hylder begreber som dialog, åbenhed og gennemskue­lighed. Man vil gerne diskutere tingene, så det undrer mig, at jeg ikke får taletid.

Strafporto

– Man henviser til lovenes paragraf 11, hvor der står, at det kun er repraesent­anter og udvalgsfor­maend, der har ret til at udtale sig. Men jeg kan nu huske, at vi i min tid har givet Dommerfore­ningens og Spillerfor­eningens formaend mulighed for at udtale sig. Så hvis man ville, så kunne man sikkert give mig lov, sagde han efter afstemning­en.

Den har han i ugens løb forsøgt at påvirke via et åbent brev til de delegerede, og det har måske kostet ham en strafporto.

– Når jeg har kastet mig ind i det her, så skyldes det, at jeg har mange års erfaring og stor indsigt i dansk og internatio­nal fodbold.

– Jeg ved, at de her aftaler indeholder ting, som kan vaere problemati­ske for DBU og DBU’s fremtid. Jeg har ønsket en diskussion om, hvorvidt det her er vejen at gå. På mødet blev det mange gange understreg­et, at det her ikke er klappet af.

– Jeg har fået mange henvendels­er fra folk, som ikke føler sig trygge. Nogle af dem har vaeret så aerlige at fortaelle, at de ikke tør vise det (under mødet, red.).

Udhuler DBU

– Jeg forstår ikke, at man ikke vil tage dialogen, hvis det er så flot et forslag, som i den grad skulle løfte dansk fodbold og sikre faellesska­bet og samhørighe­den.

– Hvordan vil denne beslutning efterlade dansk fodbold?

– Det ved jeg ikke. Det afhaenger meget af dem, der skal fylde aftalerne ud. Men jeg mener, at man udhuler DBU. Det er ikke en udvikling, men en afvikling.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Jim Stjerne Hansen var ked af, at han ikke fik lov til at tale under mødet.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Jim Stjerne Hansen var ked af, at han ikke fik lov til at tale under mødet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark