Ekstra Bladet

Benjamin var lige ved og naesten

- PETER BAGGE pba@eb.dk

Det blev lige ved og naesten for stortalent­et Benjamin Lobo Vedel i 400 m-finalen ved indendørs EM i Beograd.

Selv om han løb sit livs løb og satte personlig rekord med 46.33 sek,, var der tre andre, som var hurtigere i saesonens hidtil hurtigste 400 m.

Helt som forventet vandt den tjekkiske indendørss­pecialist Pavel Maslak EM for fjerde gang i tiden 45.77 sek. foran Rafal Omelko, Polen i 46.8 sek. og hollaender­en Liemarvin Bonevacia i 46.26 sek.

Det var måske manglende rutine, som kostede medaljen, da Benjamin Lobo Vedel havnede i en ’puf-kamp’ i naestsidst­e kurve og kostede måske lige den sidste tiendedel af et sekund.

Bare 20 år

Heldigvis har Benjamin Lobo Vedel fremtiden foran sig.

Den danske junioreuro­pamester fylder først 20 år senere på året, og det var hans første store finale 71 år efter, at Niels-Holst-Sørensen vandt EM-guld i Oslo.

Og man må sige, at han fulgte sin traener Erik Barslevs råd om at give den endnu mere gas i finalen, selv om stortalent­et ikke kunne gøre det meget bedre end på førstedage­n med først den bedste tid af alle i indledende heat og derefter naestbedst tid i semifinale­rne.

Han løb sin chance fuld ud, selv om han stivnede til slut.

Der er nye danske muligheder i eftermidda­g, når først Stina Troest, Amager, og derefter Andreas Bube, Bagsvaerd, skal løbe finale på 800 m.

Mens Stina Troest sneg sig med på en tredjeplad­s i semifinale­n og fik lidt at taenke med hensyn til fremtid, som måske skal vaere 800 m og ikke 400 m haek, fik den tidligere EM-sølvvinder Andreas Bube presset sig forbi til en sejr i sin semifinale.

Undervejs måtte han et par gange forsinket af konkurrent­er, som løb i vejen for ham.

Eneste skuffelse

Med yderligere to finaleplad­ser er OL-sølvvinder og europamest­er Sara Slott Petersen endt som vaerende den eneste skuffelse ved et af de mest succesfuld­e indendørs EM til dato set med danske øjne.

Hun havde advaret alt og alle, fordi hun på 400 m uden haekke var kommet på udebane.

Stortalent­et Kristoffer Hari, som blev skadet i et indledende heat i 60 m, har efterfølge­nde meldt ud, at der kun er tale om en mindre forstraekn­ing.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark