Ekstra Bladet

Har I ikke flyverdrag­ter i København?

- OP. ALLE HYLER KOLDT OG KYNISK LAD OS DA SÅ ER DER JEG ER DA HELT DET ER JO SPØRGSMÅLE­NE ER

Superligae­n mister tv-seere, tilskuere og interessen daler. Fodbolden er elendig, profilerne få – og det er pissehamre­nde koldt at stå på stadion, når man nu kunne sidde hjemme i sofaen med alverdens topkampe på fladskaerm­en.

Brøndby og FCK er måske undtagelse­rne, og når de møder hinanden, så rammer Superligae­n en vis form for internatio­nalt snit.

må jeg bare konstatere, at hvis produktet og helhedsopl­evelsen er i orden, så vil folk gerne til lommerne.

Jeg holder meget af Superligae­n, som trods alt giver den naerhed for en dansker, som ingen andre ligaer kan matche – og jeg ville da ønske, at jeg kunne vaere lidt mere positiv, men der er nogle problemer, som de ansvarlige ledere skal have kigget på.

Nu er det ikke, fordi jeg påstår, at jeg har de store forkromede løsninger, jeg nøjes denne gang med at beskrive, hvad det er, jeg ser og hører i det daglige.

bare taget vejret først. Da Sønderjysk­E spillede mod Brøndby i søndags, var der voksne maend i flyverdrag­t! Det havde jeg sgu aldrig set før – og jeg har da heller aldrig set dem i København … Bare lige for at illustrere, at løsningern­e naeppe er ens på Sjaelland og i Jylland – og det var da imponerend­e, at 6038 havde trodset vejr og vind i Haderslev.

Nå, men fodbold i februar er en kaempe udfordring tilskuerma­essigt, og det samme er decemberka­mpene. Specielt når man spiller på uvenlige tidspunkte­r som fredag aften kl. 20.15.

Sådan er den nuvaerende aftale nu engang skruet sammen, men det jo ikke raketviden­skab, at det kan vaere svaert at tromme folk sammen på stadion, når man konkurrere­r med ’Vild med dans’, ’X Factor’ og familietid.

manglen på profiler. Hvem f… er det, hvor man lige taenker ’Ham skal vi på stadion og se. Hvis produktet og helhedsopl­evelsen er i orden, så vil folk også gerne gå til fodbold.

Pas nu på, at det hele ikke bliver så forbandet paent, ligegyldig­t og strømlinet

eller Messi stillede op, så bliver der ikke udsolgt alligevel.

med på, at netop forskerord­ningen gør det muligt for klubber at hente spillere som Rafael van der Vaart til Danmark, og den type kan bestemt også vaere med til, at forme de danske talenter.

Og vi mangler jo profiler og spillere, traenere, ledere der stikker ud. Jeg er helt sikker på, at trods cirka 400 Superliga-aktører fra spillere over sportsdire­ktører til assistentt­raenere, så er jeg ikke den eneste, der hiver mig i det manglende hår over, hvem f… man skal skrive om?

Pas nu på, det hele ikke bliver så forbandet paent, ligegyldig­t og strømlinet.

Det helt afgørende er selvfølgel­ig, hvilken oplevelse man får på stadion og foran skaermen – og her kan man ikke snyde folk.

ikke Champions League eller Premier League, men når Hammerby kan samle et snit på knap 23.000 i Sverige selv om de blev nr. 11 i sidste saeson, og Rosenborg over 17.000 i en langt mindre by end København, så må vi også bare erkende, at vi er kraesne og forvente.

At vi slet ikke har den fankultur, som findes i andre lande, hvor saesonkort­et naermest bliver givet i dåbsgave.

Alle klubber – på naer AGF – er gået ned i tilskuerta­l på hjemmebane i denne saeson og selv om man ikke skal konkludere på den nye struktur endnu, så er det påfaldende.

Var det så god en idé at have 14 klubber i ligaen? Svaret får vi, når slutspil og nedrykning­sspillet er overstået.

Eller skal vi bare erkende, at klubber som Lyngby, FC Nordsjaell­and eller Horsens ikke er egnet til topfodbold, fordi folk ganske enkelt ikke gider dem?

mange, og det er en vanvittig kompleks diskussion, men jeg håber, diskussion­en vil tage fart herfra.

Der ligger i hvert fald en kaempe opgave for klubber, spillere, ledere og alle andre, der beskaeftig­er sig med Superligae­n til at bidrage med nogle løsninger. Måske gratis flyverdrag­ter til alle …

 ?? FOTO: JENS DRESLING/POLFOTO ??
FOTO: JENS DRESLING/POLFOTO
 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE FOTO: ERNST VAN NORDE ??
FOTO: RENÉ SCHÜTZE FOTO: ERNST VAN NORDE
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark