Ekstra Bladet

’Folk må svine mig til og kalde mig idiot’

Erik Rasmussen er tilbage som cheftraene­r i dansk fodbold efter sit bemaerkels­esvaerdige ’kup’ i Vendsyssel FF, og hovedperso­nen er klar over, han er bagud på point

- THOMAS N. ANDERSEN

De 12 klubber, der i dag tager hul på 1. division, har oprustet gevaldigt til et taet forår. Alligevel skal den største tilgang findes på traenerbae­nken, hvor den tidligere FCMog AGF-chef Erik Rasmussen har sat sig til rette i Vendsyssel FF.

Trylleriks magiske tilbageven­den til traenerjob­bet foregik dog langtfra uden drama i det nordjyske. Tre investorer købte for 5,5 millioner kroner Vendsyssel FF, i hvert fald de fleste aktier og dermed kontrollen, kort inde i det nye år.

Den nye bestyrelse, med Erik Rasmussens personlige ven Jacob Andersen i spidsen, ønskede en tydeligere sportslig retning i klubben, og med Erik Rasmussens mange år som både spiller og traener i dansk topfodbold lå det lige til højrebenet for den ny ledelse at gøre Erik Rasmussen til en del af projektet i Hjørring.

Ikke planen

Oprindelig var den 56-årige Erik Rasmussen tiltaenkt en rolle som formand for den sportslige ledelse.

Men efter kort tid overtog Erik Rasmussen assistentt­raenerjobb­et, og en måned inden saesonstar­t blev Joakim Mattsson afskediget som cheftraene­r, efter svenskeren ellers havde ført nordjydern­e til en delt førsteplad­s i efteråret. Og så kunne Erik Rasmussen igen kalde sig cheftraene­r i dansk topfodbold.

– Det var ikke planen, jeg skulle vaere cheftraene­r, da jeg tiltrådte. Så kunne vi have fyret Joakim omgående. Jeg kan godt forstå, det så maerkeligt ud udefra, men med hånden på hjertet så forsøgte vi konstrukti­onen for at give Joakim mulighed for at agere i det setup, som det sportslige udvalg havde besluttet sig for, siger Erik Rasmussen og fortsaette­r:

– Joakim gav hurtigt udtryk for, han syntes, det var en skidt idé at have sin chef som assistent. Men hvis han havde vaeret mere åben for at følge udvalgets sportslige retning for Vendsyssel, var han ikke blevet fyret. Det var ikke nogen rar beslutning, men det var en nødvendig beslutning.

Opskrift på succes

Derfor er det nu Erik Rasmussen, der leder Vendsyssel­s traening i de idylliske omgivelser i Vrå. Traeningen skal fokusere på det individuel­le og taktiske aspekt for spillerne, ligesom der skal foregå positionsr­elateret traening minimum én gang om ugen.

Dét er Erik Rasmussens fodboldfil­osofi og opskrift på succes, men det var blandt andet over traeningsm­etoderne, Joakim Mattsson stejlede.

– Fodbold ses forskellig­t, og man kan altid diskutere det, men nu er det mig, der har ansvaret for den sportslige udvikling i Vendsyssel, og så skal jeg traeffe de beslutning­er, jeg finder rigtige.

– Joakim havde gjort det fornuftigt, ikke prangende, men fornuftigt, fordi holdet lå i den position, man kunne forvente. Men han ville traene holdet på en anderledes måde og traekke i en anden retning sportsligt, og derfor blev han fyret.

Ikke kønt

Erik Rasmussen påpeger selv, at det vellykkede ’kup’ i Vendsyssel ikke ser kønt ud udefra:

– Joakim er en fin fyr og et godt menneske, jeg har kun positivt at sige om ham, men det er ikke sikkert, han har det på samme måde med mig. Jeg ved godt, jeg har stillet mig på skafottet, hvis projektet mislykkes. Jeg kan godt høre på vandrørene, at mange ikke bryder sig om den måde, jeg er kommet til chefposten på, og efter beslutning­en er jeg kommet bagud på point.

– Men jeg er fuldstaend­ig ligeglad med, hvad folk taenker om mig. Det betyder intet. Folk må hellere end gerne have en holdning og svine mig til. Og folk må gerne mene, jeg er en idiot. Jeg ved med mig selv, at jeg ikke traeffer beslutning­er for at såre nogen. Jeg gør det for klubbens bedste, siger Erik Rasmussen og uddyber:

Den ny chef i Vendsyssel fik i midtugen en god begyndelse på sit projekt, da HB Køge blev slagtet 4-0 i DBU Pokalen. Søndag gaelder det første udfordring i 1. division, når John ’Faxe’ Jensen og Fremad Amager kigger forbi Nordjyllan­d.

Et lille mirakel

Joakim havde gjort det fornuftigt, ikke prangende, men fornuftigt

Officielt hedder målsaetnin­gen Superliga i Vendsyssel i 2019, men Erik Rasmussen går efter et lille ’mirakel’ allerede i år.

– Vi har en målsaetnin­g om top tre, men det er svaert at vurdere, hvor realistisk det er i en så taet raekke. Vi har en staerk trup og jeg tror, vi slutter blandt de tre bedste.

– Så ved jeg godt, der er to, der skal i knald eller faldkampe, og det er mod en Superligam­odstander ude og hjemme. Alt andet lige så er Superligah­oldene bedre rustet til opgaven. Men uden at tage glaederne på forskud så er vi gearet til Superliga i Vendsyssel allerede fra sommer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark