Ekstra Bladet

VELKOMMEN TILBAGE! IKON SKAL KAEMPE MOD PORSCHER OG ALFA'ER

- NIELS FRIIS

Den nye Alpine A110 har tydelige referencer til designet på den tidligere model, som kom frem i starten af 1960'erne. Renault er mest kendt for at lave familieven­lige biler til overskueli­ge priser – og så at vaere det firma, hvor Kevin Magnussen kørte Formel 1 sidste år, inden han skiftede til amerikansk­e Haas. Hvad mange måske ikke ved er, at Renault også ejer brandet Alpine, som er et ikonisk fransk sportsvogn­smaerke, der fra 1960'erne og helt op til 1990'erne byggede små sportsvogn­e, som isaer fokuserede på at give personen bag rattet en aegte køreopleve­lse.

Nu er Alpine tilbage efter mange år i skyggen.

De har netop offentligg­jort de første officielle billeder af den nye produktion­sklare Alpine A110, som får debut på Geneva Motor Show i marts.

Alpine A110-navnet vil give høj vandstand hos de folk, der kan huske den originale bil af samme navn, som kom frem i starten af 60'erne.

En lille, letbenet sag, som blandt andet i rally-versionen

I kamp mod Porsche

Den nye model har på designfron­ten store ligheder med den gamle.

Måske forsøger Renault at appellere til de drenge og piger, der i 1960'erne og 70'erne var fans af den originale Alpine A110, og som nu har nået en alder, hvor de kan kaste pensionsop­sparingen efter den nye udgave.

Endnu ved vi ikke, hvad den nye Alpine A110 kommer til at gemme under hjelmen, men ved vi, at den bliver centermoto­riseret og baghjulstr­ukket.

Flere steder spekuleres der i, at A110'eren får en 1.8liters turbomotor med omkring 250 hestekraef­ter, og målet er, at den skal tage kampen op med biler som Porsche 718 Cayman og Alfa Romeo 4C.

Der gaettes også på, at bilen ligesom originalen bliver meget let, og derfor kan vi forvente 0-100-tider i omegnen af 4.5 sekunder.

Salget af Alpine A110 starter tidligt i 2018.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark