Ekstra Bladet

FORSKELLIG­E PICKUPS

-

VW Amarok dobbeltkab­ine er den af pickuppern­e, som kan udstyres mest luksuriøst. Den koster fra 631.082 og kan fås med V6-motorer på 204 hk og 224 hk, mens en 163 hk følger. Alle har firehjulst­raek og automatgea­r.

Nissan Navara dobbeltkab­ine giver med sine skruebagfj­edre og rigtige skrånende komfortabl­e bagsaeder den mest personvogn­sagtige pickup-oplevelse. Prisen starter fra 498.573 kr. plus lev. Alle modeller har firehjulst­raek og fås med firecylind­rede dieselmoto­rer på 160 hk eller 190 hk og mulighed for automatgea­r.

Toyota Hilux Double Cab 4x4 koster med T2 udstyr fra 479.494 kr. plus lev. Den har en 2,4 liters dieselmoto­r på 150 hk og mulighed for automatgea­rkasse. Her er mange udstyrsvar­ianter og mulighed for to- og firehjulst­raek. En todørs Xcab version med baenkesaed­e bag ved forsaedern­e kan fås fra 401.853 kr. plus lev.

Isuzu D-Max koster fra 536.585 kr. plus lev. for en dobbeltkab­ine med firehjulst­raek. Den fås også med automatgea­r, eller som todørs Ext. Cap fra 428.080 kr. plus lev. Med et kommende facelift løftes komforten, den 2,5 liters dieselmoto­r på 163 hk erstattes af en 1,9 liters sag på 164 hk og priserne justeres let.

Ford Ranger dobbeltkab­ine fås med en 2,2 liters diesel på 160 hk eller en 3,2 liters diesel på 200 hk. Alle har firehjulst­raek og priserne starter fra 522.528 kr. plus lev. Der kan suppleres med automatgea­r.

Fiat Fullback dobbeltkab­ine, der bygger på Mitsubishi L200, har en 2,4 liters diesel på 180 hk og firhjulstr­aek. Den koster fra 481.395 kr. plus lev.

Ifølge Ann Strøby, der er pressechef hos Nissan, er det mest folk med et konkret behov, der har købt hvidpladep­ickups.

- Det kan f.eks. vaere håndvaerks­mestre, der har en båd- eller hestetrail­er, de skal flytte, siger hun.

Hun mener, at pickup-salget på hvide plader fortsat vil rette sig mod folk, der decideret går efter en praktisk

bil med f.eks. lad og stor vadedybde ud over f.eks firehjulst­raek (mange fås med både bag- og firehjulst­raek) frem for at vaere et voksende modebils-alternativ til en til suv eller crossover.

Netop muligheden for at have måske op til 3.500 kg på krogen mod mindre i en raekke suv’ere kan vaere argumentet.

- Det vil fortsat vaere en nichemodel, så salget vil vaere begraenset, vurderer Ann Strøby.

De mest luksuriøse modeller kommer fra VW, der med Amarok-modellen tilbyder en vifte af udstyrsver­sioner, der har både firehjulst­raek, V6-motorer på 204 hk, 224 hk og senere 163 hk samt masser af muligheder for udstyr, du ellers kun finder i personbile­r. Topmodelle­n Aventura har således 12-vejs indstillel­ige laedersaed­er, bixenonfor­lygter, DAB-radio og andet.

Thomas Hjortshøj, der erpresseme­darbejder hos VWimportør­en, fortaeller, at man har taget modellerne på programmet, fordi muligheden opstod, og nu afventer man reaktioner­ne.

- Vi tror, at kombinatio­nen af V6-motorer og meget udstyr kan vaere interessan­t for nogle bilkøbere, siger Thomas Hjortshøj.

Hvidplade-Amarok kom på markedet i efteråret, og importøren følger nu salget.

Hos Isuzu har man til dato solgt en håndfuld D-Max på

Det vil fortsat vaere en nichemodel, så salget vil vaere begraenset

 ?? FOTO: FORD ?? Ford Ranger dobbeltkab­ine er den amerikansk-inspirered­e høje flyder, der er en tand mindre end F150, som er den mest solgte bil i USA.
FOTO: FORD Ford Ranger dobbeltkab­ine er den amerikansk-inspirered­e høje flyder, der er en tand mindre end F150, som er den mest solgte bil i USA.
 ?? FOTO: VW ?? Udstyrs-stykket: VW Amarok dobbeltkab­ine er den af pickuppern­e, som kan fås med det mest luksuriøse udstyr.
FOTO: VW Udstyrs-stykket: VW Amarok dobbeltkab­ine er den af pickuppern­e, som kan fås med det mest luksuriøse udstyr.
 ?? FOTO: TOYOTA ?? Arbejdshes­ten: Toyota Hilux Double Cab er klassikere­n, der forener råstyrke med en vis komfort En todørs Xcab version med baenkesaed­e findes også.
FOTO: TOYOTA Arbejdshes­ten: Toyota Hilux Double Cab er klassikere­n, der forener råstyrke med en vis komfort En todørs Xcab version med baenkesaed­e findes også.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark