Ekstra Bladet

Honda bringer Civic tilbage på skinner

Den 10. generation af Honda Civic byder på masser af tekniske detaljer, stort sikkerheds­udstyr, nye staerke motorer og noget så sjaeldent som en vellykket CVT-gearkasse.

- EBBE SOMMERLUND Moment: Topfart: 0-100 km/t.: L/B/H: Bagagerum: Vaegt:

BARCELONA (Ekstra Bladet Biler):

- Magic Seats kraevede, at benzintank­en lå under forsaedern­e. Ved at flytte tanken bagud får vi større stabilitet, bedre vaegtforde­ling, og så kan chaufføren sidde lavere, fortaeller Yamamotosa­n fra Honda foran en snes journalist­er på hotel Gran Florida om årsagen til at skrotte den gamle Civics Magic Seat.

Selv om det virker vildt at skrotte en af de bedste features ved den gamle Civic, så giver det perfekt mening på vejen. Ikke mindst, fordi du nu sidder tre en halv centimeter lavere, da tanken er flyttet vaek fra placeringe­n under forsaedern­e. Tre en halv centimeter lyder ikke af meget, men det gør en verden til forskel, når du skal føle, hvordan den forstaerke­de karrosse og de nye hjulophaen­g med multiled bagpå saetter bilen på skinner, når vejen drejer skarpt.

For den nye Civic styrer klart bedre end den gamle – selv om styretøjet ikke er lige så godt som på den nye Alfa Romeo Giulia. Men det er der på den anden side ingen nye biler, der praesterer.

Nye motorer

En af de helt store nyheder er motorprogr­ammet, der indtil videre kun består af en trecylindr­et 1,0 liters turbobenzi­ner og en 1,5 turbobenzi­ner. Diesel må vi vente med, og det samme med hybrid og el-varianter – selv om Yamamoto-san indikerede, at alternativ­e drivlinjer er en mulighed.

Der er både saft og kraft i den lille motor, der temmelig vibrations­frit leverer 129 hk. Støjen stiger lidt over 3.000 o/min., men den er kultiveret over hele spektret. Den kører mellem 19,6 og 21,3 km/l. Skal der mere smaek på, så er den firecylind­rede 1,5 med 182 hk langt mere potent, og den traekker hårdt til begraenser­en. Med støddaempe­re, der kan strammes Første indtryk af den nye Civic er meget positivt. Honda har skabt en af klassens mest vellykkede biler.

op med et tryk på en knap, og et hurtigt styretøj er der tale om en lomme-GTI både i vejgreb, hurtighed og køreglaede. Den er opgivet til mellem 16,4 og 17,2 km/l.

Vellykket automatgea­r

Automatgea­rkassen får ikke motoren til at piske op i omdrejning­er som en knallert 45. Det kan du ganske vist stadig få den til ved kickdown

i Sport, men under stort set alle forhold kører automatgea­rkassen fuldstaend­ig perfekt.

Standard i alle varianter af Civic er Honda Sensing, der er automatisk nødbremse, adaptiv fartpilot, der kan overholde fartgraens­er, vejbaneass­istent m.m. Hvis du vil have blindvinke­lassistent og advarsel for krydsende trafik, når du bakker,

så koster det ekstra.

Det omfattende sikkerheds­udstyr og standardud­styr er en af grundene til, at startprise­n på 249.900 kr. synes rimelig.

Den udgåede model kunne fås fra under 200.000 kr. med en 1,4, der knap kunne traekke skindet af en kop kakao, så det er en urimelig sammenlign­ing. I forhold til konkurrent­erne er prisen også

rimelig, om end de fås billigere med mindre udstyr – en Honda Civic har altid masser af udstyr.

Honda er vendt tilbage til rødderne, hvor gearskifte, pedaler og styretøj har en laekker fornemmels­e. Honda Civic er tilbage som en aegte Honda Civic.

Ekstra Bladet Biler var inviteret til Barcelona af Honda

 ?? FOTO: HONDA ??
FOTO: HONDA

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark