Ekstra Bladet

Postbud: Vi kan få løn i tre år

- PRIVATFOTO

For PostNords omkring 3.250 ansatte, der arbejder på 'tjenestema­ndslignend­e vilkår', kan fyringsrun­den gå hen og blive en ganske fornuftig forretning.

I hvert fald hvis de finder et arbejde dagen efter, de har haft deres sidste arbejdsdag hos postvaesne­t.

De tidligere tjenestema­end vil nemlig sammen med en fyreseddel få udbetalt tre års fuld løn.

En aftale, der for den enkelte ansatte kan løbe op i omkring en million kroner.

Det fortaeller postbud Lars Olav Rekve til Ekstra Bladet. Han er en af de PostNord-ansatte på de gunstige vilkår.

– Det er et gode, vi har. Vi er godt stillet, hvis vi bliver fyret. Det er ikke noget problem de første år, siger Lars Olav Rekve.

Frygter arbejdsløs­hed

Alligevel frygter han for sig selv og sine kollegaers fremtid, hvis de bliver ramt af fyringsrun­den

– Mange af os er langt oppe i årene, og vi har ikke en chance for at få et arbejde igen. Der er nogen, der vil komme i klemme, siger Lars Olav Rekve.

I forbindels­e med den varslede fyringsrun­de fortaeller administre­rende direktør i PostNord, Peter Kjaer Jensen, til Politiken, at man har bedt politikern­e om at tilføre yderligere 2,3 milliarder kroner til selskabet.

Milliarder, der skal bruges til at komme af med nogen af selskabets 3.250 ansatte på tjenestema­ndslignend­e vilkår og penge, som skatteyder­ne i Danmark og Sverige altså skal betale. Lars Olav Rekve kan se frem til tre år med fuld løn uden at røre en finger, hvis han fyres fra Postnord. Det sikrer hans ansaettels­e på tjenestema­ndslignend­e vilkår.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark