Ekstra Bladet

Vi finder markedets bedste hørevaern Som håndvaerke­r er et par gode hørevaern essentiell­e – de beskytter hørelsen, afspiller laekker musik og giver overskud til hverdagens opgaver, og vi har testet seks forskellig­e par

TEST:

- NIELS FRIIS

En hverdag som håndvaerke­r kan byde på mange forskellig­e kilder til støj. Derfor er det vigtigt at passe godt på hørelsen ved at smaekke et par hørevaern på.

Moderne hørevaern skal leve op til en raekke standardkr­av om, hvor godt de skal beskytte hørelsen.

I denne test af seks forskellig­e hørevaern fra tre producente­r har vi fokus på komfort og generelt indtryk.

Producente­rne blev bedt om at udvaelge deres topmodel samt en model, som ikke er i den absolut dyreste ende, men som stadig er et godt og sikkert alternativ.

Ekstra Bladet fik tømreren Lasse Knudsen, som arbejder hos firmaet Andersen & la Cour, til at skifte fra de hørevaern, han normalt bruger, og afprøve de andre i en test. Lasse havde hørevaerne­ne i en uges tid. - Jeg maerkede meget forskel på, hvor taet puden sluttede til ørerne på de forskellig­e hørevaern. Nogle af dem føles, som om det er blødt latex, og andre føles mere som skum i selve puden, siger Lasse Knudsen om hørevaerne­ne.

Han havde adgang til de dyreste modeller og de lidt mere prisvenlig­e alternativ­er, men det var ikke nødvendigv­is til at maerke.

- Selve pasformen er sådan set den samme, uanset om hørevaerne­ne er dyre eller billige, men de dyre udgaver har bare flere ting som bluetooth og sådan, fortaeller han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark