Ekstra Bladet

Sergio Agüero er desvaerre snart vaek

- FOR EN MÅNED ARGENTINER­EN ER JEG KAN GODT SERGIO AGÜERO

siden pådrog Gabriel Jesus sig en skade og måtte udgå af en kamp mellem Manchester City og Bournemout­h. Den nye brasilians­ke stjerne havde braekket foden.

Men hvis Bournemout­h-spillerne havde tilladt sig selv i et kort sekund at ånde lettet op over, at den største Manchester Citytrusse­l nu forlod banen, blev de hurtigt skuffede.

I stedet kom Sergio Agüero nemlig på banen. Og han var efterfølge­nde med til at sikre en 2-0-sejr.

At kunne lave den slags indskiftni­nger er enhver managers drøm – også Pep Guardiolas.

Faktisk havde Sergio Agüero allerede ved flere tidligere lejlighede­r ageret indskifter for Manchester City, mens Gabriel Jesus var i gang med at få et stort gennembrud i Premier League.

Det har selvfølgel­ig ført til spekulatio­ner omkring Sergio Agüeros fremtid.

selvsagt ikke tilfreds med at vaere indskiftni­ngsspiller, når Jesus er tilbage fra sin skade.

Pep Guardiola siger, at han har vaeret meget aerlig over for Sergio Agüero, og at han utrolig gerne vil beholde angriberen. Det kan jeg også godt forstå, at han gerne vil, men det bliver ikke som førstevalg, og det er ikke det, som Agüero vil.

Jeg synes, det er helt utroligt, at Sergio Agüero kan vaere andet end førstevalg. Først og fremmest handler det som angriber om at lave mål, og det har han gjort.

Agüero har scoret 159 mål for Manchester City i sine snart seks saesoner i klubben. Han har vaeret topscorer i hver af de seks saesoner, også denne, hvor det foreløbig er blevet til 23 mål i 32 kampe.

forstå, at der er nogle problemer omkring hans spillestil i forhold til det, som Pep Guardiola gerne vil i Manchester City.

Angriberen skal løbe meget i pres, og han skal også løbe klogt i presset og ikke buse på, så man tvinger modstander­ne ind i områder, hvor man selv er staerk.

Det kraever disciplin, og jeg ved, at man har vaeret efter Sergio Agüero omkring, at han ikke reagerer hurtigt nok og ikke har vaeret dygtig nok til at få flyttet spillet derhen, hvor Manchester City gerne vil have det.

Alligevel synes jeg, at det er utroligt, at en mand, der har de andre enorme kvaliteter, som Sergio Agüero har, ikke bliver vaerdsat som førstevalg.

Det defensive arbejde må aldrig blive det vigtigste for en angriber. Jeg spillede selv med en angriber, som var en af verdens bedste defensive angribere, hvis man kan sige det sådan, i Ian Rush.

Men det taler man ikke om laengere. Man taler om hans mål, og han lavede trods alt også 346 af dem for Liverpool.

Det virker, som om Guardiola insisterer på, at alt skal vaere, som det var i hans tidligere klubber.

er ikke som en David Villa i Barcelona eller en Robert Lewandowsk­i i Bayern München. Han er anderledes, og jeg har svaert ved at forstå, hvorfor de kvaliteter, som han har, ikke er nok.

Det kunne virke, som om Guardiola har den plan, idé eller drøm, at hans tre forreste, Raheem Sterling, Gabriel Jesus og Leroy Sané, skal vaere efterfølge­re til de tre store stjerner i Barcelona.

Det er tidligt at laegge alle aeggene over i den skål, der står Gabriel Jesus på. Han er stadig kun 19 år, og han har stadig kun spillet fem kampe for Manchester City.

Men så er der ikke plads til en 28-årig Agüero.

Ja, han har haft mange skader, men han har altså alligevel nået 170 Premier League-kampe på fem en halv saeson, og når han spiller, så er han generelt klar. Han leverer på et højt niveau. Det er ikke en mand, der skal bruge fire kampe på at spille sig i form efter en skadespaus­e.

Han virker frustreret omkring sit forhold til Pep Guardiola, og begge parter kan sige, hvad de vil. Det er en historie, der er for nem at laese for alle udenforstå­ende.

Nu vil der ske det, at han får lov til at spille saesonen faerdig, fordi Gabriel Jesus er ude med skade, men til sommer er jeg sikker på, at han bliver solgt videre.

Sergio Agüero er anderledes, og jeg har svaert ved at forstå, hvorfor de kvaliteter, som han har, ikke er nok

Madrid som afløser for Antoine Griezmann, der ventes til Manchester United.

Når Agüero er vaek, vil det måske blive diskuteret, om han er i verdenskla­sse eller ej. Jeg synes i hvert fald, at han var taet på, og han har vaeret en oplevelse lige siden sin ret vanvittige debut for Manchester City.

Jeg kan huske lige så tydeligt, hvordan han blev skiftet ind og fik den sidste halve time i et opgør mod Swansea. Her nåede han at score to og laegge op til yderligere ét mål i en 4-0-sejr. Så var han ligesom i gang.

Og i England vil man heller aldrig glemme, at det var Sergio Agüero, der scorede det måske mest dramatiske mål i Premier Leagues historie.

Det var ham, der sikrede Manchester City mesterskab­et for naesen af Manchester United med et 3-2-mål dybt, dybt, dybt inde i tillaegsti­den mod QPR i sidste spillerund­e i 2012.

 ?? HØJST SANDSYNLIG­T FOTO: AP ?? ryger han vaek fra Premier League, og det synes jeg er trist for både Manchester City og for engelsk fodbold.Måske får han comeback hos Atlético Det er utroligt, at en mand, der har de andre enorme kvaliteter, som Sergio Agüero har, ikke bliver vaerdsat som førstevalg, mener Jan Mølby.
HØJST SANDSYNLIG­T FOTO: AP ryger han vaek fra Premier League, og det synes jeg er trist for både Manchester City og for engelsk fodbold.Måske får han comeback hos Atlético Det er utroligt, at en mand, der har de andre enorme kvaliteter, som Sergio Agüero har, ikke bliver vaerdsat som førstevalg, mener Jan Mølby.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark