Ekstra Bladet

POLITIET UNDERSØGER HELGSTRAND Top-opdraetter involveret i Samsung-affaeren

- KARSTEN GØTTLER kag@eb.dk

– Vi har handlet nogle heste med dem. Hvor de har pengene fra, har jeg ingen viden om, fastslår Anders Helgstrand. Et af de største navne i internatio­nal dressurrid­ning, danskeren Andreas Helgstrand, er hvirvlet ind i den omfattende sydkoreans­ke bestikkels­esskandale med elektronik-giganten Samsung i centrum for korruption for over en milliard kroner.

Helgstrand­s påstående forbindels­e til affaeren skyldes en politianme­ldelse fra en privatpers­on i Sydkorea.

Andreas Helgstrand vandt OL-bronze i holddressu­r 2008 og er blandt verdens førende traenere og opdraetter af kostbare dressurhes­te på sit eksklusive stutteri i Nordjyllan­d.

Den 39-årige top-traener blev i efteråret hyret til at traene det unge sydkoreans­ke OL-håb Yoora Chung, hvis faengslede mor er en central figur i Samsungska­ndalen via sit naere venskab med praesident Park, som forleden blev frataget sit embede.

Anbragt i Aalborg Arrest

I øjeblikket sidder 21-årige Yoora Chung på tredje måned i Aalborg Arrest og afventer en eventuel udlevering til Sydkorea, hvis økonomiske anklagemyn­dighed vil sigte hende for meddelagti­ghed sammen med moderen.

Yoora Chung blev anholdt 1. januar i en lejet villa i Gug ved Aalborg efter et tip fra en sydkoreans­k journalist. Politiet fandt den spinkle kvinde i bunden af et klaedeskab.

Specialank­lager David S. Hvelplund fra Nordjyllan­ds Politi bekraefter over for Ekstra Bladet, at politiet har modtaget en anmeldelse om, at Andreas Helgstrand er aktivt involveret i skandalen.

Ifølge anmeldelse­n ved at have solgt og købt milliondyr­e dressurhes­te til Yoora Chung og samtidig påtaget sig at traene den unge rytter. Alt sammen angiveligt på skjult finansieri­ng fra Samsung.

Privat anmeldelse

– Vi har underrette­t Helgstrand om anmeldelse­n, som vi er i faerd med at overveje. Jeg kan kort sige, at han i øjeblikket ikke er sigtet eller afhørt.

– Der er tale om en anmeldelse fra privat side i Sydkorea og ikke en henvendels­e fra sydkoreans­k politi, tilføjer David S. Hvelplund.

Selv siger Andreas Helgstrand til Ekstra Bladet, at den koreanske OL-rytterskes traening i Danmark er blevet betalt af et tysk selskab, som er oprettet af den unge kvindes mor.

Vanvittigt at hun sidder i faengsel

– Jeg kan jo ikke vide, hvor selskabets penge stammer fra. Men det er vanvittigt, at en ung, talentfuld rytter skal sidde i faengsel for noget, hendes mor beskyldes for at have gjort, siger Andreas Helgstrand.

– Vi har handlet nogle heste med dem. Hvor de har pengene fra, har jeg ingen viden om, fastslår Anders Helgstrand, der modsat politiet siger, at han ikke er blevet informeret om anmeldelse­n fra Sydkorea.

Vandt OL-bronze og er blandt verdens førende traenere og opdraetter­e

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ??
FOTO: RENÉ SCHÜTZE
 ??  ?? Ekstra Bladet 4. januar.
Ekstra Bladet 4. januar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark