Ekstra Bladet

’DEN SORTE ENKE’ MÅ BLIVE BAG TREMMER HASTESAG I RETTEN:

I I ni år har Maria Povlsen siddet i en faengselsc­elle i Sydafri I torsdags stod hun til at blive prøveløsla­dt, men så ramte fortiden hende

- HELLE MAJ FOTO: JØRN STJERNEKLA­R

Vi hørte helt tilfaeldig­t fra anden side, at Maria ville komme ud 9. marts

Den 72-årige Preben Povlsen blev myrdet i sin ferievilla i Sydafrika i 2008.

Hans ugandiske hustru, Maria, og hendes to søskende endte i faengsel.

Med halvdelen af straffen udstået besluttede et prøveløsla­delses-udvalg i februar, at Maria Povlsen i torsdags var klar til at komme ud i samfundet igen. Men udvalget havde glemt en vigtig detalje. De havde undladt at spørge Preben Povlsens danske familie, om de havde nogen protester mod hendes løsladelse. Det havde de.

– Vi hørte helt tilfaeldig­t fra anden side, at Maria ville komme ud 9. marts. Det havde vi slet ikke regnet med, for hun fik sidste år afslag på sin appel om nedsat straf, siger Mads Kjaergaard, som er gift med den myrdedes aeldste datter, Joan.

Dommer sagde stop

Familien fik i onsdags en hastesag gennem retten i Sydafrika. Det skete praecis 24 timer før, at Maria Povlsen kunne have forladt faengslet som en fri kvinde.

Dommeren satte et midlertidi­gt stop for den drøm. Joan og Mads Kjaergaard­s advokat, John Riley, sagde i retten, at den danske familie vil fremlaegge udsagn fra eksperter som bevis for, at Maria Povlsen bør sidde straffen ud. Det har de nu tre uger til.

Formanden for prøveløsla­delses-udvalget i kvindefaen­gslet, Vincent Jones, siger til Ekstra Bladet, at man normalt laegger stor vaegt på, hvordan ofrene har det med en prøveløsla­delse, men at man ikke havde gjort det i denne sag, fordi ofrene var i Danmark.

Traumatise­rede

Det fremgik under retsmø- det i sidste uge, at Preben og Maria Povlsens to mindre- årige børn stadig er trauma- tiserede. Børnene bor i dag hos deres halvsøster Joan Kjaergaard og hendes mand. Familien frygter for deres ald sk Jo til fri de da de Po do

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark