Ekstra Bladet

Den trak ud Verdens laengste ishockeyka­mp

TILSKUERE MELDT SAVNET AF FAMILIEN: Norsk ishockeyka­mp varede otte timer og 32 minutter. Da folk ikke kom hjem fra kampen, blev deres familier urolige

- ANDERS BERG abj@eb.dk

Storhamar løb af med sejren efter mere end otte timers spil mod Sparta i kvartfinal­eopgøret i den bedste norske ishockey-liga. Søndag og natten til i går blev en historisk sportsdag. For de norske ishockeyho­ld Storhamar og Sparta spillede verdens laengste ishockeyka­mp.

Dramaet varede naesten 11 fulde perioder, før der efter otte timer og 32 minutter blev fundet en vinder af kvartfinal­eopgøret i den bedste norske ishockey-liga. Suveraen verdensrek­ord af de to hold.

Ud over dramaet på banen udspillede der sig også et drama uden for isen. Et drama, der var en filmscene vaerdig.

For mod slutningen af den vilde is-krig udsendte politiet i Innlandet en meddelelse, hvor de gjorde opmaerksom på, at den rekordlang­e kamp fik familiemed­lemmer til at savne deres kaere. Tilskuere, der var til stede i arenaen.

Det viste sig sjovt nok, at de efterlyste personer hele tiden havde vaeret til ishockey-kampen i Storhamar. Der var med andre ord ikke sket dem noget. De havde bare ikke lige givet lyd fra sig til de ventende og bekymrede familier derhjemme.

Bange og bekymrede

Den rekordlang­e kamp fik familiemed­lemmer til at savne deres kaere

Nu undrer politiet i Innlandet sig over den bizarre efterlysni­ngs-episode.

– Tilskuerne kunne jo bare have taget telefonen og ringet hjem til deres familier, så de vidste besked. Men det kan vaere, fordi stemningen har vaeret så god, at de glemte at ringe hjem. Det er ikke utaenkelig­t, siger Innlandets pressemeda­rbejder Kari-Anne Dobloug til Ekstra Bladet.

Pressemeda­rbejderen har ikke tal på, hvor mange der ringede ind til politiet og efterlyste pårørende. Men nok til at de ville gå ud med et tweet.

– Familiemed­lemmer til tilskuerne var bekymrede og bange for, at der var sket noget i området, siden deres kaere ikke var kommet hjem endnu. Derfor valgte vi at gå ud med en melding om, at der var en kamp, som var lidt laengere en vanligt, siger Kari-Anne Dobloug og griner.

– Folk troede, der var sket en ulykke eller noget i den stil. Men ud over tweetet havde vi ikke yderligere arbejde i forhold til kampen. Vi nåede ikke ud at undersøge noget.

Uforsvarli­gt at spille

Traeneren for det tabende hold, Sparta, var ikke tilfreds med den måde, det hele udviklede sig på. Altså i rekordkamp­en.

– Det er på graensen til det uforsvarli­ge at lade dem spille så laenge. Vi stillede op med tre kaeder, så det gør det kun vaerre. Så bliver skaderisik­oen kun større. Spillerne flyttede nogle fysiologis­ke graenser på ren vilje og sammenhold. Det burde ikke kunne lade sig gøre.

Det er på graensen til det uforsvarli­ge at lade dem spille så laenge

Fordi kampen varede så lang tid, fik holdene problemer med at få mad.

– Vi havde spist alt op, inden vi var nået halvvejs, for kiosken lukkede jo. Til sidst spiste vi alt, vi kunne få fat i. Blandt andet noget chokoladek­age.

 ?? FOTO: FREDRIK OLASTUEN ??
FOTO: FREDRIK OLASTUEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark