Ekstra Bladet

Amalies ekskaerest­e har fået sin dom

Mikkel Skelskov, der er far til Amalie Szigethys datter, har fået bøde og konkurskar­antaene i to år

- MICHAEL BO MORTENSEN mbom@eb.dk

Mikkel Skelskov, der er kendt fra TV3-programmet ’Amalies baby’, hvor han som far til realitystj­ernen Amalie Szigethys datter fører sig frem som succesfuld ivaerksaet­ter, skal de naeste par år finde på noget andet at lave. I hvert fald hvis meningen var at fortsaette som erhvervsma­nd.

Skelskov fik således i starten af året en konkurskar­antaene på to år af Sø- og Handelsret­ten, hvilket betyder, at han hverken må lede eller stifte et selskab de kommende par år, hvor han ikke haefter personligt. Derudover fik han en bøde på 10.000 kroner i Københavns Byret for rod i regnskaber­ne.

Det sker alt sammen på baggrund af den konkurs, som i 2014 lukkede Skelskovs københavne­r-natklub Gold.

Kuratoren, som dengang gennemgik konkursboe­t, fandt frem til flere yderst kritisable forhold, som Skelskov altså nu maerker konsekvens­erne af.

Men ifølge kendelsen om konkurskar­antaenen, der blev afsagt 5. januar i år, og som Ekstra Bladet netop er kommet i besiddelse af, spillede flere faktorer ind.

Ingen betaling til Skat

Først og fremmest blev der ikke indgivet indberetni­nger til Skat i hele selskabets levetid. Derfor har Skat et krav på 45.000 kroner ud af den samlede gaeld på 238.000 kroner, som er opstået i den periode, hvor Skelskov var direktør.

Derudover blev der fra firmakonto­en foretaget kontante haevninger og overførsle­r til Skelskov på 138.000 kroner, og selv om han haevdede, Amalie Szigethy og Mikkel Skelskov sammen i TV3-serien 'Amalies baby'. at det var udlaeg for blandt andet renovering af natklubben, fremviste han aldrig dokumentat­ion for det.

Ingen bogføring

I et halvt års tid blev der slet ikke holdt noget regnskab, selv om natklubben kørte, og forinden havde bogføringe­n vaeret mangelfuld.

Sidst, men ikke mindst valgte han – vel vidende at gaelden var massiv – at saelge virksomhed­en videre for et mindre beløb frem for at begaere den konkurs. Køberen var en ung mand, der var varetaegts­faengslet og ikke selv havde mulighed for at stifte sin egen virksomhed.

'Mikkel Skelskov har således udvist groft uforsvarli­g forretning­sførelse og må anses for uegnet til at deltage i ledelsen af en erhvervsvi­rksomhed’, skriver Sø- og Handelsret­ten i kendelsen.

Ud over karantaene­n skal Skelskov, der tidligere til Ekstra Bladet har pralet med, at han ’aldrig selv er gået konkurs og har aldrig lavet noget, der ikke er lykkedes', betale sagens omkostning­er på 65.000 kroner.

Kuratoren opfordrede på baggrund af sin undersøgel­se til, at politiet skulle undersøge Mikkel Skelskov. I en dom afsagt 14. februar i Københavns Byret har han derfor også har fået en bøde på 10.000 kroner for en overtraede­lse af bogførings­loven. Det var i disse lokaler på Nørregade i København, at natklubben Gold eksistered­e. Efterfølge­nde overtog Skelskovs ven Mads 'Champagned­reng' Dinesen lokalerne i kort tid sammen med sin kaereste. Mikkel Skelskov fortaeller til Ekstra Bladet, at han ikke går op i dommen, selv om det nu betyder, at han ikke må lede en virksomhed de naeste to år.

– I bund og grund berører det mig ikke, fordi jeg ikke har forretning­saktivitet­er i Danmark. Det er alt sammen i udlandet, siger han.

– Hvor er det henne, du har forretning­er så?

 ?? FOTO: TV3 ??
FOTO: TV3
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark