Ekstra Bladet

Alfred slog alarm

- PRIVATFOTO CHRISTIAN KLOSTER PRIVATFOTO kloster@eb.dk

Det var skoldkoppe-ramte Alfred, der opdagede branden i Vesterbrog­ade 146, og som fik overbevist sin far om, at det braendte. På et tidspunkt stod flammerne op i ti meters højde i tagetagen på Vesterbrog­ade 146. Lidt før kl. 13 i går var den fireårige københavne­r Alfred sammen med sin far og lillebror på vej hjem ad Vesterbrog­ade fra en tur i Zoo, som de havde besøgt, fordi Alfred ikke måtte komme i børnehave på grund af skoldkoppe­r.

– Vi kommer gående, og Alfred råber noget med røg og ildebrand og brandbiler. Det er ikke usaedvanli­gt, at han gør det, fortaeller hans far, Jacob Tielbo Bøtter, til Ekstra Bladet.

– Han råbte: ’Far, ring til brandbiler­ne’. Jeg ignorerede ham lidt, for det er sjaeldent trovaerdig­t, når Alfred

taler om, at der faktisk er ildebrand, griner faderen.

– Jeg begyndte at belaere Alfred om, at det er helt naturligt, at der kommer røg ud af skorsten. For sagen er den, at der var tre skorstene på taget. Men han insistered­e på, at røgen ikke kom fra skorstenen. Og det viste sig, at han sgu havde ret.

Skeptisk

Jacob Tielbo Bøtter slog alarm om branden i Vesterbrog­ade 146 kl. 13. Medarbejde­ren på Alarmcentr­alen var ifølge Bøtter noget skeptisk. Han insistered­e på, at røgen kunne komme fra en restaurati­on i stueetagen.

Men det lykkedes at overbevise

ham om alvoren, og der blev sendt brandbiler af sted.

Inden politi og brandfolk ankom, brød flammerne op gennem taget, og tagsten styrtede mod gaden og udgjorde en fare for trafikante­rne.

Så folk gik i gang med at afspaerre gaden.

– Det var en cyklist, der naer blev ramt af en tagsten, fortaeller Jacob Tielbo Bøtter.

For Alfred var det ikke en god oplevelse at vaere vidne til branden. Han kunne sagtens se, at der var tale om alvor.

– Alfred var meget fortvivlet over, at brandbiler­ne ikke kom noget hurtigere. Vi voksne syntes også, at der gik lang tid. Den tid føltes selvfølgel­ig endnu laengere for Alfred. Han var lidt bange for, at branden ville brede sig til vores hjem, som ligger halvanden kilometer vaek, fortaeller hans far.

Lidt rystet

– Selvfølgel­ig syntes han, det var sejt med brandbiler, men han var også lidt rystet, så nu taler vi om, at branden er slukket, og lørdag kører vi forbi og ser, at alt er o.k., siger han.

Ifølge politiet er der ingen meldinger om personer, der skulle vaere kommet til skade.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark