Ekstra Bladet

Afviser kritik fra Alfreds far

- PRIVATFOTO

Alfreds far, Jacob Tielbo Bøtter, kritiserer i et opslag på et socialt medie beredskabe­t for tre ting: et minuts ventetid på 112, en uforskamme­t tone og for at vaere 15 minutter om at rykke ud.

Operations­chef Kristian Naested, Hovedstade­ns Beredskab, afviser det hele:

– Det første 112-opkald rammer alarmcentr­alen kl. 12.59. Der kommer rigtig mange opkald på samme tid. Derfor kan der sagtens vaere en kortvarig telefonkø på et halv minut, måske et minut. Det opleves som laenge, for man forventer, at opkaldet bliver besvaret med det samme, siger han.

– Vi kører fra station kl. 13.05 og møder på skades-stedet kl. 13.09, så det er ret kort tid, siger operations­chefen.

Alfred inviteret

– Det fremgår, at han ringede 112 kl. 13.00. Han kom efter eget udsagn igennem til en medarbejde­r kl. 13.01. Forestille­r vi os, at han har fået afleveret de vaesentlig­ste oplysninge­r i anmeldelse­n på et minut, var brandvaesn­et fremme syv minutter senere – ikke 15.

– Jeg har lige lyttet til opkaldet. Operatøren er slet ikke ubehøvlet. Slet ikke. Vi vil gerne invitere Jacob Tielbo Bøtter ind på Alarmcentr­alen, så vi kan få en god snak, for vi er kede af, når nogle borgere ikke er tilfredse med vores betjening, for vi er her selvfølgel­ig for borgernes skyld. Vi har i dag leveret en god service, som vi plejer. Siger de ja til vores tilbud, kan de sammen opleve, hvad vi laver, og Alfred kan få lov til at se og klappe en brandbil. Et kig ned ad Vesterbrog­ade, da tagbranden var på sit højeste. Den voldsomme tagbrand i Vesterbrog­ade 146 betød, at gaden måtte spaerres indtil i morges på straekning­en mellem Kingosgade og Kochsvej.

Nogle gavle, der truede med at styrte sammen, kunne ikke rives ned fredag.

Tre opgange blev evakueret i forbindels­e med branden, men ingen personer er kommet til skade.

Tagsten faldt ned fra taget, og flammerne var op mod ti meter høje, da branden var på sit højeste. Hele tagetagen i ejendommen er vaek.

Årsagen til branden er endnu ikke kendt.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark