Ekstra Bladet

HER SKAL MAN LEDE bedre, selv om du ikke er tilfreds med, hvad jeg siger. – Men de 200 millioner kroner mangler. At du ikke skulle vide noget om dem, er svaert at forstå … Når du har vaeret medvirkend­e til en forbrydels­e, taenker man, at du må få en del

. BAGGER OM DE 200 MILLIONER: Myndighede­rne skal kigge på den svenske storsvindl­er Mikael Ljungman og hans omgangskre­ds, hvis de vil finde flere penge, vurderer Stein Bagger

- PETER JEPPESEN LASSE C. PEDERSEN CARSTEN NORTON FOTO: ANTHON UNGER pej@eb.dk; lasse.pedersen@eb.dk; cn@eb.dk

Hvor er de sidste 200 millioner kroner, som der aldrig blev redegjort for i opklarings­arbejdet efter IT Factory-skandalen?

Det har de seneste ni år vaeret sagens helt store spørgsmål, så det blev Stein Bagger bedt om at svare på , da Ekstra Bladet fandt den svindeldøm­te direktør i Sverige.

– Hvor er de 200 millioner kroner henne?

– Hvis jeg siger, at jeg ikke ved det, så tror man ikke på det. Hvis jeg kommer med et smørret grin, så vil folk sige, at det var det, de vidste. Har jeg noget valg? Kan jeg overhovede­t svare rigtigt? Det tror jeg ikke.

– Men der er jo nogen, som leder efter dem. Hvor kan de vaere?

– Jeg ved ikke, om jeg kan sige dette rigtigt. Jeg har hørt mange udlaegning­er: At der er forsvundet 200 millioner kroner. Det vil jeg gerne korrigere. Der manglede at blive indbetalt op mod 200 millioner kroner. Pengene kom fra leasingsel­skaberne igennem den leasingkar­rusel, som der er skrevet meget og fint om. Og de kom ikke tilbage til IT Factory. Men der er ikke hevet penge ud af IT Factory.

– Men der er jo penge, som der mangler at blive redegjort for. Du må have en teori om, hvad de er blevet brugt på?

– Nej, det har jeg virkelig ikke, siger Stein Bagger.

Han er tydeligvis traet af, at offentligh­eden tror, at han har 200 millioner gemt et sted.

– Det er også blevet til ’Baggers millioner’. Jeg ved ikke, om det er jer, som har skrevet det – det er også ligegyldig­t.

– Jeg er ikke sikker på, at folk har lyst til at tro på det, jeg siger. Så det er svaert at svare ordentligt. Men jeg vil sige, at rigtig mange medier er kommet med mange udlaegning­er. Og jeg kan forstå, at folk har vaeret rundt i verden og lede. Og sådan som jeg har forstået det, så blev jeg dømt for bedrageri af saerlig grov karakter. Men jeg blev ikke dømt for at tage 200 millioner kroner.

– Det er der en anden, som er blevet dømt for. Og derfor synes jeg egentlig, at det er interessan­t, hvorfor jeg får spørgsmåle­t? Men det ved I måske bedre? Hvorfor skal jeg have spørgsmåle­t, når det ikke er mig, som har vaeret tiltalt.

– Men du har vaeret direktør. Du er manden bag denne svindel, som du også har tilstået. Derfor er det naerliggen­de at tro, at du har en idé om, hvordan disse penge er forsvundet ud af selskabet …

– Det er meget enkelt. Hvis man starter med at kigge på de pengestrøm­me, som både bagmandspo­litiet og kammeradvo­katuren har gennemgået, så det er ikke, fordi der ikke er redegjort for pengene. Man kunne også identifice­re, hvilke selskaber der ikke have tilbagebet­alt pen-

Hvis jeg siger, at jeg ikke ved det, så tror man ikke på det. Hvis jeg kommer med et smørret grin, så vil folk sige, at det var det, de vidste

gene. Man kunne også identifice­re, hvilke leasingsel­skaber de kom fra. På det tidspunkt, hvor alt dette foregår, og den efterforsk­ning foregår, sidder jeg varetaegts­faengslet og har vel ikke den store mulighed for at følge så meget med.

– Jeg ved aerlig talt ikke. Det er ti år siden, så jeg kan simpelt hen ikke gøre det har ikke vaeret vanskeligt for mig at forklare, hvordan leasingkar­rusellen hang sammen, og til hvilke selskaber pengene er gået. Det synes jeg har vaeret dokumenter­et. Og retten har vurderet, at det er korrekt.

– Men logikken i det, du siger, er, at den personkred­s omkring Mikael Ljungman får pengene til at forsvinde, mens du er varetaegts­faengslet?

– Jeg synes, at din logik stemmer, hvis pengene tilgår nogle selskaber, som efter alt at dømme er kontroller­et af Mikael Ljungman, siger Stein Bagger om sin makker, der ligesom han selv fik syv års faengsel for den omfattende svindel, hvor falske fakturaer blev belånt.

– Det må vaere de mennesker, som har haft adgang til de bankkonti, der flytter rundt på dem. Jeg har svaert ved at se, at det kan vaere anderledes.

– Og det er ikke mennesker, som du har haft kontakt til siden?

– Nej, siger Stein Bagger, der ellers nu bor i samme by som sin gamle makker.

Det er svaert at bevise, at man ikke har gjort noget

 ?? FOTO: THOMAS LEKFELDT ?? Stein Baggers tidligere forretning­smakker svenske Mikael Ljungman kan meget vel vaere nøglen til at finde de forsvundne millioner, mener danskeren. Bladets Ekstra sagen. af daekning
FOTO: THOMAS LEKFELDT Stein Baggers tidligere forretning­smakker svenske Mikael Ljungman kan meget vel vaere nøglen til at finde de forsvundne millioner, mener danskeren. Bladets Ekstra sagen. af daekning
 ??  ?? Stein Bagger er klar over, at de faerreste tror ham, når han siger, at han intet kender til de 200 millioner kroners skaebne.
Stein Bagger er klar over, at de faerreste tror ham, når han siger, at han intet kender til de 200 millioner kroners skaebne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark