Ekstra Bladet

HER BOR BAGGERS MAKKER Europol-aftale skal revurderes

. AFSLØRING: STEIN BAGGER FUNDET FINE FORHOLD: At svenske Mikael Ljungman på papiret kun tjener en beskeden hyre, hindrer ham ikke i at bo på en af Stockholms dyreste adresser

-

Selv om den svenske forretning­smand og tidligere Stein Bagger-makker Mikael Ljungman heller ikke må eje noget, så bor han på en af de mest fashionabl­e adresser i Stockholm.

Vandudsigt

Med udsigt over vandet kan han hver dag gå op i sin lejlighed på Strandväge­n, hvor han bor sammen med sin familie.

På papiret er svenskeren da heller ikke en holden mand i dag.

Ifølge de svenske skattemynd­igheder tjente han 300.000 svenske kroner i 2015.

Ekstra Bladet vil gerne i tale med Mikael Ljungman. Dels for at høre, hvad han siger til, at Stein Bagger peger på, at han har haft adgang til de 200 millioner kroner, dels for at spørge, hvordan han kan bo på så dyr en adresse, når han stort set ikke tjener noget, og han heller ikke må eje noget.

Total tavshed

Hvordan får en dømt kriminel adgang til en drømmelejl­ighed til en billig leje?

Gennem flere dage har Ekstra Bladet derfor forsøgt at få en kommentar fra Mikael Ljungman.

Vi har ringet og sendt sms’er. Vi har vaeret på hans privatadre­sse, hvor vi bad den dømte storsvindl­ers kone om at overbringe ham beskeden om, at vi gerne ville snakke med ham. Men han er ikke vendt tilbage.

Mikael Ljungman blev under IT Factory-skandalen kendt som Stein Baggers svenske kompagnon. Og han er den eneste, der ud over Bagger er blevet dømt i sagen.

Hjaelpsomh­eds-rabat

Stein Bagger og Mikael Ljungman blev begge idømt syv års faengsel, selv om danskeren blev dømt for bedrageri af saerlig grov beskaffenh­ed for 863 millioner og dokumentfa­lsk for 110 millioner, mens svenskeren ’kun’ blev dømt for bedrageri af saerlig grov beskaffenh­ed for 262 millioner.

Årsagen kan findes i årsrapport­en fra 2010 fra Statsadvok­aten for Saerlig Økonomisk Kriminalit­et, SØK. Her skriver SØK, at Bagger risikerede op til 12 års faengsel, mens strafmaksi­mum for Ljungman var otte. Men Bagger fik rabat, fordi han i ’ekstraordi­naert omfang havde medvirket til sagens opklaring’ og havde givet oplysninge­r, ’der var afgørende for opklaringe­n af strafbare handlinger begået af andre’.

Stein Bagger påstår i dag, at han ikke har kontakt til Ljungman. Mikael Ljungman har ikke reageret på Ekstra Bladets mange henvendels­er. Svindeldøm­te Mikael Ljungman residerer i dag i denne herskabsle­jlighed med havudsigt i det centrale Stockholm. Den kommende danske saeraftale om Europol skal revurderes i 2020. Det laegger Europol selv op til i et udkast til den endelige aftale, som det europaeisk­e politisama­rbejde i går sendte til EU’s medlemslan­de.

 ??  ??
 ?? FOTO: THOMAS LEKFELDT ??
FOTO: THOMAS LEKFELDT

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark