Ekstra Bladet

48-årig blev meldt savnet i januar

- METTE FLECKNER POLITIFOTO fleck@eb.dk AARHUS: NYKØBING FALSTER: STENLILLE: KØGE: ROSKILDE: HERLEV: RØNNE:

En obduktion har nu slået fast, at det lig, der blev fundet på en mark i mandags, er en savnet kvinde, der sidst blev set 27. december.

Liget blev fundet af en landmand vest for Hvalsø og bar praeg af at have ligget på marken et stykke tid.

Liget kunne ikke ses fra en naerliggen­de vej. Kun fordi landmanden gik ud for at tilse afgrøder, opdagede han den døde.

Efter at retslaeger og en odontolog har undersøgt personen, kunne politiet i går fastslå, at den døde er Sidste foto fra Glostrup Station 20. oktober sidste år af 68-årige Morten Mortensen, der stadig er sporløst forsvundet.

identisk med Mangali Pat Louisa Mfekto kaldet Pat, en 48-årig kvinde med sydafrikan­sk baggrund, som har vaeret offentligt efterlyst flere gange som savnet. Kvinden boede alene i en lejlighed i Hvalsø.

Ikke langt fra kvinden fandt politiet hendes taske med personlige effekter i.

Politiet har ikke fundet tegn på, at der er foregået en forbrydels­e, men retslaeger­ne har ikke kunnet fastslå en dødsårsag.

– Et bud kan vaere, at hun er gået af sted, er blevet konfus, måske har lagt sig for at hvile, siger efterforsk­ningsleder Kim Løvkvist med henvisning til, at det var vinter, da hun forsvandt.

Gådefuld sag

Pat Louisa blev meldt savnet i januar, da pårørende blev bekymrede over ikke at have hørt fra hende et stykke tid.

Mens pårørende har fået vished om den forsvundne kvindes skaebne, svaever andre fortsat i uvished. Blandt andet i den gådefulde sag om Morten Mortensen fra København, der sidst blev set, efter han var steget af et tog på Glostrup Station 20. oktober sidste år.

Politiet har gennemsøgt området omkring stationen adskillige gange.

Den 68-årige mand var dårligt gående, men forespørgs­ler til taxa- og Uber-chauffører og indhentnin­g af videooverv­ågning mange steder har ikke givet resultat.

Med forårets komme faerdes folk generelt mere udendørs nu, og Sune Christense­n fra Københavns Politi, der efterforsk­er forsvindin­gssagen, beder folk om at have øjnene med sig.

Brugte scanner

I Jylland har eftersøgni­ngen af den 24-årige Nick Langkjaer Hansen endnu ikke båret frugt. Han forsvandt efter en bytur 29. januar.

Senest har pårørende undersøgt Aarhus Havn med en scanner.

En 28-årig svensk statsborge­r blev standset ved faergeleje­t i Rødbyhavn. Han medbragte 240 liter vodka og 60 liter vin, og selv om han bedyrede, at det var til eget forbrug, blev han alligevel trukket til side og overgivet til tolderne. Bøde og afgift for seancen løb samlet op i 20.000 kroner.

En 66-årig kvinde blev sigtet for en vigepligts­overtraede­lse. På Vester Allé svingede hun ind foran en cyklist, der kørte på cykelstien i samme retning. Den påkørte, en 24-årig kvinde, braekkede venstre kraveben og trykkede et par ribben.

En politipatr­ulje tjekkede en bil, som manglede et nummerplad­elys. Der var tre personer i bilen, som i øvrigt havde en markant lugt af hash. Trioen blev visiteret, og hos den ene blev der fundet 30,25 gram hash i underbukse­rne.

En 47-årig mand blev torsdag overfaldet på sin arbejdspla­ds med et baseballba­t af to maend. Manden blev slået over benene og i ryggen. Herefter forsvandt gerningsma­endene fra stedet i en bil, muligvis en mørk VW Golf.

En borger slog alarm, da han opdagede en mand i vandet ved havnen. En redningskr­ans blev kastet ud til den nødstedte, mens en anden borger sprang i vandet. I alt tre maend fik til sidst reddet en 87årig, hjerneskad­et mand uden sprog fra Frederiksb­erg i land. Det er uvist, hvordan han havnede i det kolde vand.

En dametaske og et par indkøbspos­er. Det var udbyttet for to tricktyve, da de opsøgte to kvinder på en café. Her blev de afvist af de to, der først senere opdagede tyveriet. Begge tyve beskrives som østeuropae­iske og med tatovering­er.

En borger anmeldte en mand, som sad og drak flere genstande i en bil. En politipatr­ulje ankom, og bilen standset på vej ud fra parkerings­pladsen. Føreren blev sigtet for spirituskø­rsel, da hans promille var over det tilladte.

En 15-årig dreng var så sur på en vagt i Netto, at han bankede hårdt på butikkens rude og råbte skaeldsord. Teenageren blev efterfølge­nde sigtet for brud på ordensbeke­ndtgørelse­n.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark