Ekstra Bladet

Mulig ond spøg er farlig for bilister

-

En mulig ondsindet spøg i Ringsted kunne have fået alvorlige følger.

I går morges anmeldte en bilejer, at han havde opdaget, at både hjulkapsel og boltene til faelgene på hans bil var blevet afmonteret i løbet af natten.

Bilejeren havde kigget naermere på de omkringstå­ende biler på p-pladsen ved Sct. Bendtsgade og så, at fire andre biler havde fået afmonteret hjulkapsle­r og -bolte.

Ikke tegn på tyveri

Der var ifølge politiet ikke tegn på, at gerningsma­nden havde forsøgt at stable bilerne op for eventuelt at stjaele daek eller hjul.

Politiet står derfor uforståend­e over for adfaerden, som kunne have udviklet sig farligt, hvis bilejerne ikke opdagede, at hjulbolten­e var blevet afmonteret, inden han eller hun kørte af sted.

Advarede mig

– Det er underligt, og hensigten kunne vaere noget andet end tyveri, at man ville skade nogen eller give bilisterne en forskraekk­else. Det kan jo godt vaere, at ’fru Jensen’ kommer ned til sin bil og ser, at hjulkapsle­rne er pillet af og ligger og flyder. Måske hun blot samler dem sammen og skal skynde sig videre og ikke opdager, at hjulbolten­e mangler, hvorefter et hjul eller flere falder af under kørslen, siger kommunikat­ionsmedarb­ejder Hjulbolte var blevet afmonteret fra flere biler, blandt andet fra Daniel Nørhaves vogn. Han blev advaret af betjente.

Martin Bjerregaar­d, Midtog Vestsjaell­ands Politi.

En af bilejerne var byrådsmedl­em Daniel Nørhave (DF).

– To betjente bankede på

og advarede mig, så jeg ikke kom til at starte min bil og køre af sted. Jeg så, at der sad en eller to bolte tilbage på alle hjulene. Jeg bliver gal og irriteret over det. Det er

nok nogle mennesker, som ikke har taenkt over konsekvens­erne, men det kunne vaere gået galt, siger han.

 ?? FOTO: JENS DRESLING OG BO NYMANN/REGION SJAELLAND ??
FOTO: JENS DRESLING OG BO NYMANN/REGION SJAELLAND

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark