Ekstra Bladet

Hollandsk gyser

- Henrik Skov Th. Dahls vej 5 Esbjerg

Det hollandske valg blev som ventet på alle måder en gyser. Isaer efter de tydelige meldinger fra den efter alt at dømme kommende tyrkiske diktator Erdogan.

Holland forbød den tyrkiske udenrigsmi­nister at lave tyrkisk valgkamp på hollandsk jord. Der er mange tyrkere også i Holland. På europaeisk plan over fem millioner med dobbelt statsborge­rskab. Vigtige vaelgere for Erdogan. Men den købte hollaender­ne ikke. Det fik betydende indflydels­e på det hollandske valg.

Den målrettede og rigtige håndtering af premiermin­ister Mark Rutte fra partiet de borgerligt-liberale, sikrer ham en ny periode i statsminis­terstolen. Partiet gik lidt tilbage. Den ekstremt muslimsk-fjendske Geert Wilders fra Frihedspar­tiet gik frem.

Han var spået større fremgang, og han erkender også, at han er skuffet.

Den helt store nedtur fik de hollandske socialdemo­krater. De mistede 29 pladser og sidder forhutlede og forvirrede tilbage med sølle ni medlemmer i det hollandske parlament.

Men det hollandske folks valg sender en stor naese tilbage til den tyrkiske praesident Erdogan. Det er muligt, Erdogan har stor betydning for Nato.

Men hans opblaeste retorik falder igennem – også i Holland. Erdogan bliver aldrig en flyvende hollaender.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark