Ekstra Bladet

MØLBY EN KOMPLET ANGRIBER

- ROMELU LUKAKU DER HAR VAERET BELGIEREN HAR VIST MEN HVOR EVERTON UMIDDELBAR­T VIL JEG LØRDAG kl. 13.30 WBA-Arsenal (3+) kl. 16 kl. 18.30 Bournemout­h-Swansea (TV3 Sport 2) SØNDAG kl. 13 kl. 15.15 kl. 17.30 Man. City-Liverpool (TV3 Sport 2) ALLE KAMPE VI

er i dag en af de bedste angribere i Europa.

Så derfor var det selvfølgel­ig en gigantisk nyhed her i England i løbet af ugen, da det kom frem, at angriberen har valgt ikke at underskriv­e en ny kontrakt med Everton.

De to parter har forhandlet igennem en laengere periode, og Romelu Lukakus agent, Mino Raiola, har sågar også vaeret ude og sige i pressen, at det var 99,9 procent sikkert, at den belgiske stjerneang­riber ville underskriv­e.

Derfor var det noget af en bombe for Everton, for manager Ronald Koeman og for klubbens fans.

en feelgood-factor på Goodison Park på det seneste, hvor man har fornemmet, at man var på vej i den rigtige retning under Koeman.

Men man kan kun tolke Lukakus beslutning som et signal om, at han mener, at klubben mangler at vise ambitioner.

Så dette er naermest den vaerste nyhed, de overhovede­t kunne få.

Romelu Lukaku er den eneste spiller, som Everton på ingen måde kan erstatte, og hvis han forlader dem til sommer, vil det vaere at tage to skridt tilbage. To store skridt tilbage.

sin kvalitet i adskillige saesoner, siden han første gang forlod Chelsea på en lejeaftale hos West Bromwich Albion.

Det blev til 17 Premier League-scoringer i 35 kampe på The Hawthorns, og hos Everton har han fulgt op med foreløbig 81 mål i 156 kampe i alle turneringe­r. Man får naermest ikke en større garanti for mål.

Kvalitet har Romelu Lukaku masser af. Ud over sin fysik, som vel er den mest iøjnefalde­nde, har han en spil-intelligen­s ud over det saedvanlig­e. Han ved praecis, hvor han skal søge hen i feltet for at blive farlig, og han er god til at finde en indbyrdes forståelse med de spillere, der skal fodre ham med indlaeg.

Samtidig forfalder han ikke – som mange andre angribere – til at søge ned dybt for at modtage bolden for at deltage.

Han kan godt lide at haenge på skulderen af forsvaret – og så bringe sig selv i farlige situatione­r i dybden.

Han er faktisk relativt komplet, og han har gennemgået en helt vild udvikling siden de første dage i Chelsea, hvor han lignede en mand, der simpelt hen var faret vild. Det er så populaert at spille med én angriber i europaeisk topfodbold i dag, og den rolle kan han om nogen udfylde.

virkelig må frygte, hvad der skal ske, hvis/når man mister Lukaku, så sidder der helt sikkert andre klubber og slikker sig om munden. Også selv om Lukaku bliver meget, meget dyr.

Det er vanskeligt at prissaette en angriber som ham i dagens marked, men jeg vil tro, at han skal koste et sted mellem 60 og 100 mio. pund. Det er rigtig mange penge, men det kan de klubber, som vil vaere realistisk­e muligheder for Romelu Lukaku, sagtens betale.

Der er naturligvi­s adskillige muligheder, men jeg vil mene, at dette bør blive et valg mellem to klubber – Chelsea og Manchester United – for Romelu Lukaku til sommer.

Hos Chelsea har man en angriber i Diego Costa, som man får indtryk af gerne vil vaek. Og hos Manchester United har man en nier i Zlatan Ibrahimovi­c, hvis karriere trods alt snart må vaere ved at vaere overstået.

På den front er det selvfølgel­ig et drømmescen­arie for Everton, at det er to af de mest pengestaer­ke klubber i Europa, der er på jagt.

Lukaku har gennemgået en helt vild udvikling siden de første dage i Chelsea, hvor han lignede en mand, der simpelt hen var faret vild

tro, at det er Chelsea, der er favoritter til at hente Romelu Lukaku til sommer.

Jeg tror, at Chelsea som hold er laengere fremme end Manchester United – også i naeste saeson.

Og jeg tror, at Romelu Lukaku kigger på de to hold og taenker, at muligheder­ne for at forbedre sig fra at score 20 mål på en saeson til 30 er bedst på Stamford Bridge.

Jeg tror, at spillerne i Chelsea og deres kvalitet lokker lidt mere end de tilsvarend­e i Manchester United.

Lidt (meget) hårdt sat op: Hvis Lukaku absolut gerne vil have en landsholds­kammerat som oplaegger også på klubplan, vil han formentlig foretraekk­e, at det bliver Eden Hazard frem for Marouane Fellaini …

Man skal heller ikke undervurde­re, at mange af de udenlandsk­e spillere foretraekk­er at bo i London, hvor de kan gå og gemme sig lidt i forhold til steder som Liverpool og Manchester.

Samtidig kan jeg godt se et scenarie, hvor Everton vil forsøge at forhandle sig til en eller anden form for aftale, som sender en anden belgier, Michy Batshuayi, til Goodison Park. Måske midlertidi­gt.

Batshuayi har ikke slået til i Premier League endnu, og han er en lidt anden type. Men han har en god fysik, han har fart, og han har tidligere vist, at han kan lave mål.

INTET ER

Lukaku skal tilbage til Chelsea, så kan det altså ende med at kraeve, at han siger nej til et tilbud fra Manchester United.

Det gør man altså ikke bare sådan lige uden videre. Det kraever noget at sige nej til så stor en klub.

Hvis det kommer til at gå på den måde, så tror jeg ikke, at det bliver, fordi Lukaku ikke ønsker at arbejde sammen med José Mourinho igen, selv om det var portugiser­en, som i sin tid fravalgte ham i Chelsea.

De er begge profession­elle, og Lukaku traeffer ikke en beslutning, der ikke er optimal for hans karriere på grund af gammelt nag. Alle parter er profession­elle.

Men Manchester United har sandt for dyden brug for en yngre nier. Man kan ikke blive ved med at give Zlatan Ibrahimovi­c etårige kontrakter.

En dag er det slut, og så vil det vaere en fordel at have et alternativ klar, som man kan stole på i fem år eller mere. Romelu Lukaku kan meget vel vaere den angriber. Crystal Palace-Watford Everton-Hull City Stoke-Chelsea Sunderland-Burnley

West Ham-Leicester Romelu Lukaku har takket nej til en ny kontrakt med Everton, og flere topklubber står i kø for at sikre sig belgierens underskrif­t.

Jeg tror, at spillerne i Chelsea og deres kvalitet lokker lidt mere end de tilsvarend­e i Manchester United

 ?? Middlesbro­ughMan. United
TottenhamS­outhamton FOTO: ALL OVER ??
Middlesbro­ughMan. United TottenhamS­outhamton FOTO: ALL OVER
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark