Ekstra Bladet

Skadede angribere afgør taktikken

-

Det så lige så godt ud før weekendens klubkampe. Men nu har landstraen­er Åge Hareide fået noget at taenke på før Danmarks udekamp på søndag i Rumaenien.

De skarpe og formstaerk­e angribere Kasper Dolberg og Nicolai Jørgensen har pådraget sig lyskeskade­r og var derfor ikke til stede, da landsholde­t holdt den første pressesean­ce på Hotel Bygholm Park i Horsens.

Kasper Dolberg lå på behandling­sbriksen, men deltog i aftes med landsholds­kammerater­ne ved Dansk Fodbold Award i Horsens.

Nicolai under dynen

Til gengaeld blev Nicolai Jørgensen hjemme under dynen, fordi han også havde pådraget sig feber.

Til trods for usikkerhed­en med de formstaerk­e angribere, der har vist traefsikke­rhed på det seneste på deres klubhold, rejser de i dag med landsholds­truppen i traeningsl­ejren i München.

– Jeg forstår godt, at Feyenoord og Ajax er bekymrede for deres topscorere. Men vi har et håb om, at de bliver klar. Derfor rejser både Nicolai og Kasper med os til Tyskland i traeningsl­ejren, siger landstraen­er Åge Hareide.

Vital udekamp

Landstraen­eren laegger op til, at taktikken på søndag kan afhaenge af, om Kasper Dolberg og Nicolai Jørgensen bliver spilleklar til søndagens vitale udekamp.

– Vi må se, hvordan det står til med Kasper og Nicolai. Det kan også få betydning for vores opstilling, om vi spiller med to eller tre angribere.

Vi skal taenke på, hvem der passer bedst sammen, og hvem der fra baenken kan forandre kampen.

– Mod Kasakhstan spillede vi med tre angribere, hvor Nicolai spillede til venstre. Han kan spille centralt, lige som Kasper foretraekk­er den position. Men i starten i Ajax spillede han faktisk til højre, pointerer Åge Hareide.

Kjaer ventes klar

Simon Kjaer har vaeret ude de seneste kampe for Fenerbahce, men han ventes at traene for fulde omdrejning­er igen i dag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark