Ekstra Bladet

Nu tager Nordea det alvorligt

- Cash-k/Ritzau

Dansk Bank lagde sig fladt ned, da den seneste hvidvask-skandale kom frem mandag aften, mens Nordeas ledelse lige skulle tygge lidt på deres ansvar.

– Nordea tager sine forpligtel­ser til at bekaempe hvidvask meget alvorligt, lyder det nu fra banken, hvis konti – ifølge Berlingske – blev brugt til at hvidvaske 250 millioner fordelt på 200 transaktio­ner.

Nordeas pressechef, Stine Wind, skriver i en kommentar til sagen, at de pågaeldend­e transaktio­ner fandt sted i perioden 2012 til 2014.

Det var før, banken ivaerksatt­e et omfattende kontrolpro­gram for økonomisk kriminalit­et, lyder det fra banken, der har aendret de interne regler.

Det er ikke første gang, at Nordea er i søgelyset i forbindels­e med hvidvask. I juni 2016 blev banken politianme­ldt af Finanstils­ynet for at overtraede lov om hvidvask.

Banken svigtede på en raekke punkter, konkludere­de tilsynet. Blandt andet ved at vaere for dårlig til at identifice­re højrisiko-kunder og finde ud af, hvor deres penge kommer fra.

Erkender svigt

Danske Bank har i kølvandet på Berlingske­s omtale erkendt, at bankens afdeling i Estland svigtede, da omkring syv milliarder kroner blev hvidvasket via 1700 transaktio­ner. Hverken systemer eller rutiner var på plads.

Banken har siden skilt sig af med en raekke kunder, mens Nordea ikke vil kommentere kundeforho­ld:

– Af hensyn til vores kunders fortroligh­ed er det vores politik ikke at kommentere på specifikke kunder og deres transaktio­ner.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark