Ekstra Bladet

FARVEL TIL

Sikkerheds­opbud tog Europas kongelige afs kulørte prins Richard i Evangelisc­he Stadtki

-

pludseligt tirsdag 13. marts, 82 år gammel, trods sin fine titel, var mere til skov, jagt og fiskeri end bonede gulve og laksko. Et menneske, som altid var god for en skarp bemaerknin­g, men som ifølge svigermor, dronning Ingrid, havde et hjerte af guld og var meget afholdt i Bad Berleburg, hvor hans familie har holdt til i århundrede­r.

De kendte ankom, som det sig hør og bør til den type begivenhed­er – efter rang.

Den danske kongefamil­ie, der alle havde taget turen til Bad Berleburg – og dermed for en kort bemaerknin­g efterladt riget uden kronet overhoved – dukkede op i støvregnen som de naestsidst­e i sorte Mercedes’er. Alle med alvorlige og triste miner.

En aeresport af paraplyer sikrede, at ingen fik fugtig frisure eller våde taeer i stilettern­e, og herefter manglede kun aeresgaest­erne: prinsesse Benedikte og hendes tre børn, svigerbørn og to af de fire børnebørn, der var gamle nok til at vaere med til den triste begivenhed.

Røde øjne

Prinsesse Benedikte var tydeligt maerket af tabet af sin mand gennem 49 år, og det samme var børnene – isaer 48-årige prins Gustav, der var meget taet på sin far, og som i dag varetager driften af Berleburg Slot, der med sine 15.000 hektar jord er blandt Tysklands største.

Allerede på vej ind i Evangelisc­he Stadtkirch­e, der ligger en kort spadseretu­r fra slottet, praecis et minut i 14, kaempede familien mod tårerne, og da den forlod højtidelig­heden lidt over en time senere, var det med røde øjne.

Benedikte gik ud ledsaget af sønnen Gustav og sit aeldste barnebarn, prinsesse Alexandras søn, grev Richard på 17 år.

Herefter var et udvalg af de mange gaester inviteret til reception på Berleburg Slot. Ud over den danske kongefamil­ie og den graeske, der begge var mødt talstaerkt op, tal-

 ??  ?? At ke
At ke

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark