Ekstra Bladet

Solgte revolver få timer før drab

-

’And og Dan, du kender dem godt Vi er dem, der gør det så godt. Jeg vil skide på, hvad du har hørt for hvis du ikke er kørt Når and og dan dukker op så bliver du fucking chopped Ian han er altid på og klar Han siger til jer, I kommer bare, haha Han vil skide på, hvem I er Ian Fucking pløkker jer Med en gun eller maskingeva­er Yeah Yeah, det sådan vi gør Det er det rene blaer Hvis I vil noget, nakker vi jer Der er no mercy med de tre I skal bare fucke af, yeah yeah’ Et af de våben, der blev brugt til drabet, var en revolver af maerket Smith og Wesson.

Efterforsk­ningen har ført politiet til en mand, der 10. november 2015 om aftenen – få timer før drabene – havde solgt våbnet til to maend.

Saelgeren sidder nu selv bag tremmer, men blev i retten udspurgt om revolveren, som gennem årene var vaeret på flere haender.

Selv havde han fået den af en kammerat i 2000.

Saelgeren fortalte, at han af en ven lod sig overtale til at saelge revolveren til en person, der kom og hentede den i en kolonihave i Ballerup i november 2015.

– Jeg fik 10.000 kroner i blandede sedler, sagde manden.

– Sagde køberen, hvad den skulle bruges til, spurgte anklageren.

– Nej, jeg regnede med, at han skulle have den for at passe på sig selv og sin familie, sagde manden.

Da det naeste dag kom frem, at tre unge var blevet skudt og draebt, forsøgte manden desperat at slette spor ved at smide patroner og handsker ud.

Køberen af revolveren er ikke en af de tre nu tiltalte i drabssagen.

Anklageren vil senere i retssagen uden tvivl forsøge at dokumenter­e revolveren­s vej fra kolonihave­n i Ballerup til lejlighede­n på Frederiksb­erg.

Det skyldes, at lillebrode­ren Jon Patorra ifølge politiet blev slået ihjel af medlemmer af den kriminelle gruppering Vanløse-gruppen.

De tre draebte ofre på Frederiksb­erg, Phillip Rasmussen, Suhaib Jaffar og Mike Vinther, var ifølge politiet alle medlemmer af den samme gruppering, og det tredobbelt­e drab på dem kan derfor ifølge politiet vaere en ’sen’ haevn for Patorra-drabet.

Tog nogle drukture

Da Bandidos-rockeren skulle afhøres om den del af sagen i går, sagde han, at han havde vaeret staerkt påvirket af broderens voldsomme død.

– Siden jeg mistede min lillebror, har jeg taget nogle drukture indimellem.

– Jeg har haft nogle perioder, hvor jeg har drukket meget ved højtider og ved hans fødselsdag­e, sagde rockeren i retten.

– Filmen kunne godt knaekke nogle gange. Når jeg havde perioder, hvor jeg var

Siden jeg mistede min lillebror, har jeg taget nogle drukture indimellem

Anklageren valgte derefter at oplyse, at politiet i forbindels­e med drabet på Jon Patorra tog kontakt til Ian Ramm Hansen, som på det tidspunkt sad og afsonede en dom.

Det skyldtes, at der i tiden efter drabet på lillebrode­ren var stor uro i det kriminelle miljø.

– I den forbindels­e raekker man ud til Ian Ramm Hansen for at bede ham om at få ro på situatione­n. Det siger han nej til, dokumenter­ede anklager Jakob Buch-Jepsen.

 ??  ??
 ?? POLITIFOTO ?? Selve revolveren, der blev brugt mod de tre draebte, er aldrig fundet, men efterforsk­ningen har kortlagt, hvilken revolver der praecis blev benyttet. Det er et tilsvarend­e våben, som ses her.
POLITIFOTO Selve revolveren, der blev brugt mod de tre draebte, er aldrig fundet, men efterforsk­ningen har kortlagt, hvilken revolver der praecis blev benyttet. Det er et tilsvarend­e våben, som ses her.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark