Ekstra Bladet

Her er olien aegte – her er den tvivlsom

- PR-FOTO

Det var i aftes umuligt at få opklaret, hvor olierne, som er uegnet som menneskefø­de, er solgt. Men Ekstra Bladet traf repraesent­anter for Coop, Dansk Supermarke­d og Dagrofa, som tilsammen repraesent­erer broderpart­en af dansk detailhand­el.

Her er resultatet:

Dansk Supermarke­d er tvivlsom

Hos Dansk Supermarke­d, som står bag Netto, Føtex og Bilka, indrømmer pressechef Mads Hvitved Grand, at Fødevarest­yrelsen har fundet flere typer såkaldt ’ekstra jomfru olivenolie­r’, som Fødevarest­yrelsen vurderer blot er almindelig jomfru olivenolie.

Men Dansk Supermarke­d vil ikke fjerne dem fra handlen.

– For Fødevarest­yrelsens test-resultater harmonerer ikke med vore egne analyser fra EU-akkrediter­ede laboratori­er, som viser, at der intet er galt, siger Hvitved Grand.

Han fortaeller, at der nu skal laves flere analyser.

– Indtil de er klar, saetter vi skilte i butikkerne, hvor vi informerer om, at det, der anprises som ekstra jomfru olivenolie, kan risikere at vaere almindelig olivenolie, siger han.

– Så du kan ikke udelukke, at I har snydt folk?

– Hvis Fødevarest­yrelsens test-resultater er sande, er forbrugern­e, vi og resten af branchen blevet snydt. Så har både vi og kunderne købt noget til en ringere kvalitet, end der er betalt for, hvilket i så fald er dybt beklagelig­t og helt uacceptabe­lt.

Olie ’uegnet som menneskefø­de’ er ifølge Hvitved Grand ikke solgt i Dansk Supermarke­ds butikker.

Dagrofa rydder op

Hos Dagrofa, som står bag Meny, Kiwi, Spar, Min Købmand og Letkøb, oplyser kvalitetsc­hef Karin Frøidt, at man prompte har fjernet to slags såkaldt ’ekstra jomfru olivenolie’ fra hylderne, da der ifølge myndighede­rnes analyser kun er tale jomfru olivenolie.

Hun understreg­er, at olierne er rene og helt ufarlige – og at der heller ikke er tale om nogle af de olier, som er betegnet ’uegnet som menneskefø­de’.

– Vi er blevet snydt, og vi er uforvarend­e kommet til at snyde vores kunder, og det må vi beklage, siger hun og tilbyder folk at returnere de to produkter, som er af maerket ’Grøn Balance’ og ’Gestus’.

Coop er ren

Hos Coop, der står bag Fakta, Irma, Kvickly og Brugsen-kaederne, forsikrer informatio­nsdirektør Jens Juul Nielsen om, at Fødevarest­yrelsen ikke har fundet fup-olier, herunder ikke olier, der er ’uegnet som menneskefø­de’. ’Grøn Balance’ er en af de olier, som ifølge Fødevarest­yrelsen kun er jomfru olivenolie og ikke ekstra jomfru olivenolie. Hos Dagrofa beklager man.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark