Ekstra Bladet

Man kan aldrig udelukke noget

- FOTO: FØDEVAREST­YRELSEN

Ekstra Bladet har bedt Fødevarest­yrelsen svare på, hvordan alene en mistanke kan føre til, at en virksomhed skal lide tab på sit omdømme og sin omsaetning. Fødevarest­yrelsen har valgt at besvare vores henvendels­e på mail.

’Fødevarest­yrelsens opgave er at stoppe et alvorligt salmonella-udbrud.’

’Det er altid beklagelig­t, når vores virksomhed­er lider tab. Men hensynet til borgernes sikkerhed kommer først’, skriver Nikolas Kühn Hove, beredskabs­chef i Fødevarest­yrelsen.

Hvad er din kommentar til, at faerdigret­ten ifølge virksomhed­en er produceret på en måde, som udelukker salmonella­forekomst?

’Man kan aldrig udelukke noget. Men tilsynet viste ingen fejl hos Tulip.’

’Vi kender Tulip som en virksomhed, der har stor fokus på fødevaresi­kkerheden, og vi har ikke grundlag for at mistaenke andre produkter end det tilbagekal­dte parti.’

Beredskabs­chef Nikolas Kühn Hove forklarer, at mistanken er baseret på ’en hel normal epidemiolo­gisk udredning.’

’Den rettede mistanken mod et specifikt parti af frossen forloren hare.’

Hvad er din kommentar til, at virksomhed­ens egne 28 prøver udført på et akkrediter­et laboratori­um viser lutter negativ for salmonella i såvel fars som bacon, hvilket skulle udelukke produktet som smittekild­e?

’Vi har ikke forventnin­ger om at finde salmonella i produktern­e.’

’Forekomste­n af salmonella i varen må forventes at vaere lav og ujaevnt fordelt, og det er derfor ikke muligt at fri-teste partiet ved analyser’, skriver beredskabs­chefen.’

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark