Ekstra Bladet

Tulip: Derfor er vi uskyldige

-

Fødevarest­yrelsen var sidste onsdag på et syv timer langt tilsyn på den produceren­de fabrik i Aalborg. De gennemgik minutiøst tre måneders registreri­ng og dokumentat­ion – uden at finde én eneste afvigelse, siger Michael Ravn, kommunikat­ionsansvar­lig i Tulip.

– For sagen er, at der i praksis ikke kan findes salmonella i en sådan bakteriolo­gisk meget sikker faerdigret, som i forarbejdn­ingen er opvarmet til et punkt, hvor enhver eventuel salmonella­bakterie er draebt. Det kan simpelt hen ikke lade sig gøre. Alligevel trak vi produktet tilbage på Fødevarest­yrelsens anbefaling – uagtet at vi fandt mistanken meget tvivlsom.

Samtlige er negative

Tulip sendte herefter 28 retur-produkter indsamlet fra Vildbjerg i vest til Humlebaek i øst fra den relevante produktion­sdato til test på et uafhaengig­t og akkrediter­et laboratori­um.

– Samtlige er – helt som forventet – negative for salmonella. Så vi har nu dokumenter­et, at der intet er at komme efter. Vi sendte prompte resultater­ne til Fødevarest­yrelsen i lørdags, som reagerede med at spørge, om det bacon, der hører til retten, kunne vaere smittekild­en, siger Michael Ravn.

– Fødevarest­yrelsen forestille­de sig, at de smittede kunne have prøvesmagt dette i forvejen 255 grader fuldstegte bacon i begyndelse­n af eller inden opvarmning­en af retten, men også det kan vi afvise – med negative analyseres­ultater, fuld sporbarhed og dokumentat­ion.

Michael Ravn forklarer, at også Fødevarest­yrelsen har taget prøver af produktet – prøver, som ligeledes er testet salmonella-fri.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark