Ekstra Bladet

Der er liv på Mars

’Life’ blander effektivt elementer fra både ’Aliens’ og ’Gravity’

- ’Life’

Instruktør: Daniel Espinosa Medv.: Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds, Rebecca Ferguson, Carmiel Warren-Taylor m.fl. 110 min. Premiere i hele landet Der har nok vaeret arbejdet på højtryk for at få ’Life’ ud i biografern­e et par måneder før, Ridley Scotts med spaending imødesete ’Alien: Covenant’ rammer biografern­e verden over.

Der er nemlig grundlaeg- gende tale om en ganske effektiv blanding af netop ’Alien’ og ’Gravity’ tilsat et skvaet ’Passengers’.

Manuskript­forfattern­e Paul Wernick og Rhett Reese har tidligere stået bag skaeve, ironiske genrefilm som ’Zombieland’ og ’Deadpool’ (samt den forglemmel­ige ’G.I. Joe’), men har her kreeret et yderst sobert manuskript, der bestraeber sig på at vaere så ’realistisk’ som muligt.

Velkendt praemis

Praemissen ligner noget, vi har set mange gange før: Der er liv på Mars.

Men det, der starter som en uskyldig encellet organisme fundet i en jordprøve, udvikler sig snart til et voldsomt, blaeksprut­te-lignende rum-monster, der kan overleve stort set alt, og som Hvad ’Life’ mangler i originale vinkler på sit stof, kompensere­r den for med effektivt filmhåndva­erk og kompetent skuespil – her Ryan Reynolds som Rory Adams.

Praemissen ligner noget, vi har set mange gange før: Der er liv på Mars

snart en for en fortaerer besaetning­en på den internatio­nale rumstation ISS, hvis klaustrofo­biske indre er en af de helt store attraktion­er i ’Life’.

Snart bliver det vigtigste for mandskabet om bord at

sørge for, at kraeet, som man har døbt Calvin, ikke får mulighed for at komme ned på jorden, hvor den sandsynlig­vis vil true alt liv – og det, selv om det så betyder, at de må ofre sig selv.

Hvad ’Life’

mangler i originale vinkler på sit stof, kompensere­r den for med effektivt filmhåndva­erk og kompetent skuespil.

Der er på ingen måder tale om et vaerk, der saetter nye standarder – som det i sin tid var tilfaeldet med både ’Aliens’

og ’Gravity’ – men har man (som jeg) en vis forkaerlig­hed for science fiction, vil man givetvis vaere godt underholdt. Eneste anke er den noget hysteriske slutning, der er fuldstaend­ig ude af trit med resten af filmen.

 ?? FOTO: COLUMBIA PICTURES ??
FOTO: COLUMBIA PICTURES

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark