Ekstra Bladet

Endnu en ligegyldig legetøjsfi­lm

- ’Power Rangers’

Instruktør: Dean Israelite Medv: Bryan Cranston, Elizabeth Banks, Dacre Montgomery, Naomi Scott m.fl. 124 min. Premiere i hele landet inkarnatio­n en vis kikset og kitschet charme, der også forplanted­e sig i spillefilm­sversionen fra 1995.

Men hvem i alverden man har forestille­t sig skal se en over 100 millioner dollars dyr filmudgave i 2017, er en gåde. Isaer når den er så ringe, som tilfaeldet er. Dem, der voksede op med serien, er omkring de 30 år i dag og har forhåbentl­igt bedre ting at tage sig til, og nutidens børn aner naeppe, hvem teenagesup­erheltene er. Og dette makvaerk får dem naeppe til at stige på vognen.

Historien er den, at fem utilpassed­e teenagere af blandet køn og race fra byen Angel Grove finder et gammelt rumskib begravet i en mine, der indeholder nogle krystaller, som giver dem superkraef­ter. Skibet indeholder endvidere bevidsthed­en af dets tidligere fører Zordon (Bryan Cranston fra ’Breaking Bad’) og robotten Alpha 5 – filmens eneste formidlend­e omstaendig­hed.

Men da de vaekker Zordon, får de samtidig også genoplivet hans gamle fjende, Rita Repulsa, hvis mål er intet mindre end verdensher­redømmet. Og så har vi balladen. Meget mere er der såmaend ikke i det.

Sneglefart

Det havde man måske kunnet leve med, hvis det havde vaeret mere opfindsomt udført, end tilfaeldet er. Der er 2017-versionen af ’Power Rangers’ er et bovlamt makvaerk, der hverken henvender sig til børn eller voksne.

ikke noget, der blot minder om en original tanke eller karakter her, og Rita Repulsa skriver sig direkte ind i konkurrenc­en som en af de sløjeste filmskurke nogen sinde.

Uanset hvor megen nostalgi

man indløser billet med, tvivler jeg på, at nogen får noget med hjem efter mødet med 2017-udgaven af ’Power Rangers’ – eller blot føler sig moderat underholdt, mens de 124 minutters spilletid snegler sig af sted.

Slet ikke når man tager i betragtnin­g, hvor mange andre gode superhelte-film, der er derude i dag. Ja ’Power Rangers’ får naermest 'Transforme­rs'-serien til at minde om dramaer af shakespear­eske dimensione­r.

 ?? FOTO: KIMBERLEY FRENCH ??
FOTO: KIMBERLEY FRENCH

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark