Ekstra Bladet

Risikerer et erstatning­skrav på 83 mio. kr.

- PER MATHIESSEN pma@eb.dk

Flemming Østergaard risikerer endnu et erstatning­skrav på mindst 83 millioner kroner efter torsdagens dom i Østre Landsret, hvor han blev sendt halvandet år i faengsel for kursmanipu­lation og får konfiskere­t ni millioner kroner fra gevinsten på de ulovlige aktiehandl­er.

Det enorme erstatning­skrav stammer dog fra en anden verserende sag i Københavns Byret, hvor der endnu ikke har vaeret afholdt retsmøder.

Det er rederiet Clipper Group, som har rejst sagen ved Københavns Byret mod Parken Sport & Entertainm­ent, hvor man kraever erstatning for et tab på Parkenakti­er på 83 millioner kroner, som ifølge staevninge­n skyldes den ulovlige kursmanipu­lation, som de tidligere FCK-bosser Don Ø og Jørgen Glistrup blev dømt ansvarlige for i retten.

Kommunikat­ionschefen i Clipper Group, Me Sophie Christense­n, bekraefter over for Ekstra Bladet, at rederiet fastholder kravet – og at sagen venter på at komme i gang ved byretten.

Parken afviser

I en fondsbørsm­eddelelse fra sidste efterår afviste Parken dog, at der er grundlag for et erstatning­skrav.

Men hvis rederiet Clipper alligevel får medhold, vil Parken sende kravet videre til den tidligere ledelse bestående af bestyrelse­sformanden Don Ø og direktør Jørgen Glistrup.

Erstatning­skravet har vaeret beskrevet på shippingwa­tch.dk, hvor det fremgår, at rederiet føler, at det i første halvår af 2008 blev lokket til at købe Parken-aktier på ’et fejlagtigt og ufuldstaen­digt grundlag’ af den tidligere ledelse med Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup i spidsen.

Kravet på 83 millioner kroner udgør forskellen mellem købsprisen på aktierne og salgsprise­n i februar 2010 og december 2011, skriver shippingwa­tch.dk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark