Ekstra Bladet

LØKKES RIGMANDSVE­N OG SPONSOR TILTALT FOR GROFT UNDERSLAEB

ANKLAGET FOR BESTIKKELS­E: It-direktør gav V-formanden luksusopho­ld på Mallorca og sponserede Løkkefonde­n, som statsminis­teren bruger i sin politiske kampagne

- PER MATHIESSEN

Statsminis­ter Lars Løkke Rasmussens ven, sponsor og rejsekamme­rat – en navnebesky­ttet rigmand – er blevet tiltalt for groft underslaeb og aktiv bestikkels­e i den såkaldte Atea-sag.

Løkkes rigmandsve­n, som før valget i 2015 stillede sin store luksusvill­a på Mallorca til rådighed for Venstres formand, er i bestikkels­essagen blandt andet tiltalt efter den hårde ’underslaeb­sparagraf’ med en straframme på op til otte års faengsel.

Det fremgår af anklageskr­iftet fra Statsadvok­aten for Saerlig Økonomisk og Internatio­nal Kriminalit­et (populaert kaldet bagmandspo­litiet, red.), som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

Rigmandsve­nnen varetaegts­faengslet i ugevis

Rejser for 630.000

Ifølge bagmandspo­litiet har den navnebesky­ttede rigmand og tidligere it-topchef bestukket tre højtståend­e medarbejde­re i Region Sjaelland og Rigspoliti­et med flere kostbare luksusrejs­er til Dubai, hvor de blandt andet har set Formel 1-løb.

Rejserne har ifølge anklageskr­iftet kostet naesten 630.000 kroner – og inkludered­e flybillett­er, hoteller, restaurant­besøg og altså billetter til motorsport­ens kongeklass­e.

Samtidig er bestikkels­en ifølge anklageskr­iftet delvist sket med Regions Sjaellands penge, som stod på en konto hos it-selskabet Atea. Derfor anklages Løkkes rigmandsve­n for både under-

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark