Ekstra Bladet

Venner på kanten

-

For en dansk statsminis­ter har Lars Løkke Rasmussen (V) et usaedvanli­gt bredt netvaerk, hvor der indgår flere dømte og kontrovers­ielle personer.

Løkke og den underslaeb­sog bestikkels­esanklaged­e rigmand fra Atea-sagen mødtes via deres faelles interesse for kostbare carboncykl­er under lune himmelstrø­g.

En tilsynelad­ende pengekraev­ende hobby.

Man siger normalt, at lige børn leger bedst. Men hvor Løkke er kendt for sin noget anstrengte privat- og boligøkono­mi, så er den tiltalte itrigmand via sit holdingsel­skab god for cirka 100 millioner kroner og ejer adskillige ejendomme, herunder en palaeligne­nde villa på Mallorca. Her har de to ferieret og cyklet sammen kort før korruption­s-sagen eksplodere­de i offentligh­eden.

Det er dog ikke første gang, at interessen for cykelløb og sport har bragt Danmarks mest magtfulde – og i perioder privatøkon­omisk nødlidende – politiker meget taet på velhavende og succesrige erhvervsfo­lk, som senere har vist sig at vaere uldne i kanten eller direkte kriminelle. 23. marts blev den tidligere FCK-boss Flemming Østergaard ved Østre Landsret idømt halvandet års faengsel for kursmanipu­lation med Parken-aktier. Østergaard får samtidig konfiskere­t sin gevinst på ni millioner kroner fra de ulovlige insiderhan­dler med Parken-aktier.

Don Ø er beskrevet som en del af Løkkes profession­elle netvaerk. Selv om Løkkes sportsinte­resse først og fremmest er cykelløb, så sås de to sammen til fodbold i Parken.

Løkke var så taet på Don Ø’s inderkreds, at han fik lov til at købe et sommerhus i Lalandia Billund til såkaldt ’vennepris’.

FCK-bossen lod Lars Løkke købe sommerhuse­t 75.000 kroner billigere end naboer på samme vej.

 ?? FOTO: AP ?? Lars Løkke Rasmussen har et usaedvanli­gt bredt netvaerk, hvor der indgår flere dømte og kontrovers­ielle personer.
FOTO: AP Lars Løkke Rasmussen har et usaedvanli­gt bredt netvaerk, hvor der indgår flere dømte og kontrovers­ielle personer.
 ?? FOTO: MIKKEL TARIQ KHAN ?? Don Ø lod Løkke købe et sommerhus til vennepris.
FOTO: MIKKEL TARIQ KHAN Don Ø lod Løkke købe et sommerhus til vennepris.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark