Ekstra Bladet

Selvfølgel­ig vil vi gerne tjene på det

-

– Det er da klart. Selvfølgel­ig vil vi gerne tjene på det på sigt. Men det er ikke derfor, at vi er på udkig efter et sommerhus, siger Tina og Johnny Visbjerg.

Ekstra Bladet møder Tina og Johnny og deres to børn Niklas og Malou i sommerhuso­mrådet Kaldred Ferieby på Vestsjaell­and ikke langt fra Kalundborg.

Her er de med EDC-maegleren Henrik Andersen i det strålende forårsvejr på jagt efter det helt rigtige sommerhus til familien fra Frederiksb­erg.

– Vi har kigget en måneds tid, og vi har isaer to kriterier. Det ene er, at det ikke skal ligge mere en fire-fem kvarters kørsel hjemmefra. Det andet er, at grunden skal vaere tør. Vi skal ikke ud i noget, der risikerer at blive oversvømme­t, siger Tina og Johnny.

Spørgsmåle­t om at tjene på sommerhuse­t skyldes regeLige ringens sommerhusp­akke, der blandt andet haever realkredit­lånegraens­en til 75 pct. fra de nuvaerende 60 pct.

Det skulle ifølge ekspertern­e på sigt få priserne til at stige, når den nuvaerende pukkel af sommerhuse med ’til salg skilte’ er bragt ned.

– Selvfølgel­ig har vi taenkt over, at det måske er et godt tidspunkt at købe. Men der er jo ingen, der ved, hvordan verden ser ud om 10 år.

I det hele taget har pakken ikke den store betydning for Tina og Johnny.

som mange andre sommerhusk­øbere har de ikke brug for at tage et dyrt banklån, og heller ikke de forbedrede muligheder for udlejning spiller ind på deres overvejels­er.

– Vi køber det for at bruge det selv. Men måske på sigt. Det ved man jo aldrig, siger Tina.

Mens Tina og Johnny kan klare sig fint uden, er EDCmaegler Henrik Andersen godt tilfreds med sommerhusp­akken.

Sommerhuso­mrådet, hvor Tina og Johnny kigger i dag, har vaeret hårdt ramt af finanskris­en og en beliggenhe­d 5-6 kilometer fra den naermeste strand.

– Mange baekke små, som man siger. Jeg tror på, at effekten vil brede sig også til det her sommerhuso­mråde. Vi ser allerede flere købere fra HT-området, som får rigtigt meget for pengene her.

Vi ser allerede flere købere fra HT-området, som får rigtigt meget for pengene her

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark