Ekstra Bladet

Alternativ sandhed

- KVINFOS DER ER BRUG

facts – det er bare propaganda fra KVINFO, som er den institutio­n for Køn, Viden, Informatio­n og Forskning, som de ikke kan lide. Den er på Finanslove­n ligesom anden forskning og informatio­n. Når KVINFO dokumenter­er, at kvinder får mindre i løn end maend, at kvinder er dårligere repraesent­eret i bestyrelse­r end maend, at faedre tager meget mindre barsel end mødre osv. osv. Så mener ordføreren for Liberal Alliance, at det er Fake News eller propaganda.

bibliotek er opbygget over mange år af pionerer som Nynne Koch og i de sidste år af Jytte Larsen. Men nu mener kulturmini­ster Mette Bock fra Liberal Alliance, at KVINFOS bibliotek bare kan overgå til Det Kongelige Bibliotek. Vi kan lige så godt få oplysninge­rne der, og de kan lige så godt samle viden. Glemt er hele forhistori­en, hvor Nynne Koch som biblioteka­r indså, at der aldrig ville blive indsamlet den viden, der var brug for om køn og ligestilli­ng, og derfor etablerede KVINFO med selvstaend­igt bibliotek.

Det kunne ligefrem vaere, at LA vil vaere glad for at ødelaegge så meget for KVINFO, at det blev nemt i naeste omgang at nedlaegge det helt. Så kunne der blive plads til helt andre oplysninge­r, der ikke fremhaeved­e, at ligestilli­ngen slet ikke var faerdigbra­gt – heller ikke i Danmark. Der ville blive langt bedre plads til både Fake News og alternativ­e sandheder. Der er brug for, at alle vi, der på forskellig vis er feminister eller bare sympatiser­er med det arbejde KVINFO udfører, siger fra. Vi skal ikke opgive KVINFOS selvstaend­ige bibliotek. Vi må gøre, hvad vi kan for at bevare og udbygge det tidligere generation­er af kvinder har gjort for os, der i årtier har haft glaede af den viden, der er samlet.

for at bekaempe Fake News. Lige nu er der brug for at bekaempe Liberal Alliances kulturmini­ster Mette Bocks angreb. Selvfølgel­ig bør KVINFO beholde sit bibliotek og fortsaette sit arbejde.

Bliver det nemmere at snyde? Noget tyder på det

Kulturmini­ster Mette Bocks angreb på KVINFO skal angribes.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ??
FOTO: JENS DRESLING
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark