Ekstra Bladet

Forstaerkn­ing SPIN-FEST PÅ BORGEN

GIVER MILLION-GAVE TIL SIG SELV: Forhøjet partistøtt­e giver mulighed for flere ’kommunikat­ions-eksperter’ på Christians­borg.

- JANUS ØSTERGAARD jao@eb.dk Laes også lederen på bagsiden

Der er udsigt til en regulaer spin-fest på Christians­borg, efter at et flertal har besluttet at haeve partistøtt­en med 52 millioner kroner.

Ifølge et folketings­notat bunder politikern­es gave til sig selv blandt andet ’i et voksende behov for at anvende ekspertbis­tand og saerligt kvalificer­et arbejdskra­ft i forbindels­e med kommunikat­ion’.

Desuden får partierne som noget nyt mulighed for at benytte støtte-millioner ne til blandt andet vaelgerana­lyser Mette Frederikse­n (S), Morten Østergaard (R) og Lars Løkke Rasmussen (V) står i spidsen for tre af de partier, der har banet vejen for op mod 60 nye kommunikat­ions-eksperter på Christians­borg. og medietraen­ing folketings­medlemmer.

Notatet saetter samtidig tal på, hvor mange nye medarbejde­re partierne kan ansaette for de mange ekstra millioner:

’Partiernes aftale indebaerer, at folketings­grupperne vil have mulighed for at udvide med 50-60 årsvaerk,’ lyder det i notatet.

Er dyre i drift

Så mange nye medarbejde­re vil ifølge notatet som minimum medføre en ekstraudgi­ft til Folketinge­t på fire millioner kroner, der altså kommer oven i de 52 millioner skattekron­er, som partierne har bevilget til sig selv.

Folketinge­ts Administra­tion skal således afholde ’ekstra udgifter til etablering, drift og servicerin­g af medarbejde­re og arbejdspla­dser’.

En lokumsafta­le

Hvis du går ud og spørger hr. og fru menigmand, tror jeg ikke, at de synes, at det er okay

Det var i november sidste år, at et flertal bestående af Socialdemo­kratiet, Venstre, Liberal Alliance, de Konservati­ve, Alternativ­et, de Radikale og SF besluttede at tildele milliongav­en til sig selv. Det førte ikke mindst til hård kritik fra Enhedslist­en, der betegnede det som en ’lokumsafta­le’.

I den forgangne uge blussede debatten om støttemill­ionerne så op igen, da Folketinge­ts formand, Pia Kjaersgaar­d, tog bladet fra munden i Berlingske:

– Hvis du går ud og spørger hr. og fru menigmand, tror jeg ikke, at de synes, at det er okay. Men partierne har nu engang besluttet det, sagde Pia Kjaersgaar­d om aftalen.

Hun fastslog derudover, at politikern­e efter hendes mening ikke har behov for mere rådgivning:

– Den køber jeg ikke. Jeg har altid ment, at politikere skal vaere politikere og stå til ansvar for det, der bliver sagt og gjort.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ??
FOTO: JENS DRESLING

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark